Donacija Društvu za borbu protiv raka Sombor

U Centru „Zdravka“ u Somboru, kompanija Avon uručila je robnu donaciju u vrednosti od 300.000 dinara Društvu za borbu protiv raka Sombor, a zauzvrat primila priznanje za dugogodišnju saradnju i posvećenost borbi protiv raka dojke, najčešćeg malignog oboljenja kod žena.

Društvo će donirane Avon proizvode pokloniti učesnicima prvog kampa za lečene od raka, pacijentkinjama, kao i polaznicama svojih radionica.

„Pravo društveno-odgovorno ponašanje prema potrebama žena videli smo kroz projekte koje smo sproveli sa kompanijom Avon, zajedno radeći na prevenciji raka dojke i bojeći svaki oktobar u roze. Akciju Zdravka, posvećenu primarnoj prevenciji i ranom otkrivanju raka dojke kroz samopregled, osmislili smo 2002. godine i kontinuirano je sprovodimo u Zapadnobačkom okrugu, sa učešćem oko 2000 žena godišnje. Od 2011. godine ovu akciju je podržala kompanija Avon i od tada su uspesi još veći jer se kontinuirano sprovodi u gradovima širom Srbije.

Nezaboravan je poklon kompanije Avon našem Društvu povodom obeležavanja pedeset godina rada, zatim podrška Letnjem kampu za lečene od raka i akciji Dame trče, čiji je vrhunac bio besplatan koncert Sergeja Ćetkovića u septembru ove godine.“– poručila je prim dr Đerđi Šarić, predsednica Društva za borbu protiv raka Sombor.

U okviru događaja bio je organizovan i Kozmetički kutak, gde su zvanice, pored druženja i ulepšavanja, bile u prilici da nešto više nauče o nezi osetljive kože.

Sa željom da edukuje i osnaži žene, Avon je pokrenuo Akciju za borbu protiv raka dojke 2004. godine i od tada je kompanija Avon Srbija prikupila i donirala više od pola miliona dolara da obezbedi najsavremeniju opremu za ranu dijagnostiku, kao i da podrži programe koji podižu svest i pružaju neophodnu obuku ženama u borbi protiv ove bolesti.

Za sve dodatne informacije kontaktirajte Milicu Petaković na brojeve telefona 064 64 111 25, 011/33 42 955 ili na mail adresu milica.petakovic@olafmcateer.rs

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.