Donacija somborskoj bolnici iz Nemačke

Jedna od najvećih donacija medicinske opreme stigla je u somborsku Opštu bolnicu „Dr Radivoj Simonović“. Ovu akciju inicirao je i vodio Herbert Reh, predsednik zavičajnog udruženja Ratkovčana iz Nemačke.

Transportne troškove je preuzeo Crveni krst Nemačke a carinske i ostale obaveze firma Simens. Na ovaj način, Podunavski Nemci poreklom iz Ratkova i današnji građana Ratkova, žele i u budućnosti razvijati i unaprediti dobre i prijateljske odnose.

Medicinska oprema, hiruški instrumenti i monitori deo su humanitarne pomoći koju je somborskoj bolinici obezbedilo Zavičajno udruženje Ratkovčana iz Nemačke i Crveni krst nemačkog grada Karlsrue.

„Naši roditelji i naši preci su živeli u mestu Ratkovu i raduje je mnogo što možemo da poklonimo somborskoj bolnici medicinsku opremu i sredstva koja bi unapredila dalji rad ove bolnice“, istakao je Reh, predsednik Zavičajnog udruženja Ratkovčana.

„Od opreme stiglo je 29 pacijent-monitora u ispravnom stanju koji će sigurno biti upotrebljeni na odeljenjima intenzivne nege, koronarne jedinice internog odeljenja i odeljenja za prijem urgentnih stanja. Ti aparati će naći svoje mesto: imamo i neke sonde ultrazvučnih aparata koje će takođe imati svoju primenu kao i hladni izvori svetla za hirurgiju“, rekao je direktor Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru, dr Dragan Rastović.

U klinici Karlsrue, kako navode članovi Zavičajnog udruženja Ratkovčana u Nemačkoj, u pripremi su veliki medicinski aparati koji moraju proći kontrolnu proveru stanja i ispravnosti i, ukoliko bi zakonske i administativne procedure u Srbije to dozvolile, ova oprema bi mogli biti deo naredne humanitarne pomoći somborskoj bolnici.

Izvor: RTV (Ružica Parčetić)

ПретходниPREDSTAVLJANJE KNJIGE
СледећиHiljade građana je protestovalo protiv 5G

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.