DONACIJA U VIDU DEČIJEG IGRALIŠTA

Udruženje građana „Bio Idea“ iz Beograda uručilo je donaciju Sigurnoj kući u Somboru u vidu dečijeg igrališta i uređenog dvorišta. Ova investicija je finansirana sredstvima koje je obezbedila „Bio Idea“ putem projekta sa kojim je konkurisala kod Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture. Ovim sredstvima napravljena je najsavremenija podloga za igralište a oko 100 kvadrata dvorišta je popločano veoma lepim behaton kockama. Uz pomoć i ostalih građana dvorište je uređeno i cvetnim lejama a igralište popunjeno potrebnim spravama za igru.

Antonio Ratković zamenik gradonačelnice grada Sombora, prisustvujući danas ovom humanom gestu Udruženja građana „Bio Idea“ istakao je da su u izgradnji ovog igrališta učestvovali i drugi dobri ljudi te da će se ta tradicija i dalje nastaviti kako bi ovaj prostor postao funkcionalna sredina kako za decu tako i za druge korisnike usluga Sigurne kuće. Zahvalivši se pre svega Bio Idei, zamenik gradonačelnice Antonio Ratković je istakao i nesebičnu ulogu Tamare Savović, rukovodioca Sigurne kuće, čijim je nesebičnim zalaganjem Sigurna kuća danas ovako uređena.

– Sigurna kuća u Somboru niz godina zajedno sa udruženjem građana „Bio Idea“ radi na ekonomskom osnaživanju žena koje su bile žrtve nasilja u porodici, rekla je Tamara Savović rukovodilac Sigurne kuće u Somboru i dodala da je današnje otvaranje dečijeg igrališta na prostoru sigurne kuće u Somboru samo deo nadgradnje, koja se odnosi na bezbrižnu igru dece i nesmetan odmor korisnica sigurne kuće.

– Povodom otvaranja novoizgrađenog igrališta Sigurna kuća je ugostila i mališane iz Predškolske ustanove „Vera Gucunja“ što predstavlja jedan vid inkluzije dece koje borave u kući sa svojim majkama, rekla je Sanida Klarić rukovodilac Udruženja građana „Bio Idea“ i dodala da ovo udruženje već dugi niz godina sarađuje sa Sigurnom kućom u Somboru na ekonomskom osnaživanju žena, žrtava nasilja u porodici. Po njenim rečima ekonomsko osnaživanje je bitni element u daljnjoj ravnopravnosti polova a samim tim i smanjenje nasilja u zajednici, bez obzira da li se radi o bračnoj ili ne. Sanida je ovom prilikom pozvala građane Sombora da im se pridruže i budu njihovi gosti, i učestvuju u opremanju dečjeg kutka u Sigurnoj kući.

Izvor: sombornjuz.in.rs

ПретходниIzložba fotografija stanovnika Zapadnobačkog okruga
СледећиArpad Šarkezi – čovek koji je pretrčao sedmu deceniju života

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.