ДОНАЦИЈА У ВИДУ ДЕЧИЈЕГ ИГРАЛИШТА


Удружење грађана „Био Идеа“ из Београда уручило је донацију Сигурној кући у Сомбору у виду дечијег игралишта и уређеног дворишта. Ова инвестиција је финансирана средствима које је обезбедила „Био Идеа“ путем пројекта са којим је конкурисала код Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Овим средствима направљена је најсавременија подлога за игралиште а око 100 квадрата дворишта је поплочано веома лепим бехатон коцкама. Уз помоћ и осталих грађана двориште је уређено и цветним лејама а игралиште попуњено потребним справама за игру.

Антонио Ратковић заменик градоначелнице града Сомбора, присуствујући данас овом хуманом гесту Удружења грађана „Био Идеа“ истакао је да су у изградњи овог игралишта учествовали и други добри људи те да ће се та традиција и даље наставити како би овај простор постао функционална средина како за децу тако и за друге кориснике услуга Сигурне куће. Захваливши се пре свега Био Идеи, заменик градоначелнице Антонио Ратковић је истакао и несебичну улогу Тамаре Савовић, руководиоца Сигурне куће, чијим је несебичним залагањем Сигурна кућа данас овако уређена.

– Сигурна кућа у Сомбору низ година заједно са удружењем грађана „Био Идеа“ ради на економском оснаживању жена које су биле жртве насиља у породици, рекла је Тамара Савовић руководилац Сигурне куће у Сомбору и додала да је данашње отварање дечијег игралишта на простору сигурне куће у Сомбору само део надградње, која се односи на безбрижну игру деце и несметан одмор корисница сигурне куће.

– Поводом отварања новоизграђеног игралишта Сигурна кућа је угостила и малишане из Предшколске установе „Вера Гуцуња“ што представља један вид инклузије деце које бораве у кући са својим мајкама, рекла је Санида Кларић руководилац Удружења грађана „Био Идеа“ и додала да ово удружење већ дуги низ година сарађује са Сигурном кућом у Сомбору на економском оснаживању жена, жртава насиља у породици. По њеним речима економско оснаживање је битни елемент у даљњој равноправности полова а самим тим и смањење насиља у заједници, без обзира да ли се ради о брачној или не. Санида је овом приликом позвала грађане Сомбора да им се придруже и буду њихови гости, и учествују у опремању дечјег кутка у Сигурној кући.

Извор: sombornjuz.in.rs


ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.