DONACIJA ZA DRUŠTVO PODVODNIH AKTIVNOSTI „SOMBOR“

Danas je na popularnoj Tromeđi gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović ispred grada Sombora uručila Društvu podvodnih aktivnosti „Sombor“ plovidbeno vozilo AP – 195B“  i plovidbenu dozvolu broja: 342-17-29/19 sa datumom izdavanja 28.02.2019. godine i na korišćenje bez naknade sledeće pokretne stvari: gumeni čamac ukupne vrednosti 168.000,00 dinara sa PDV-om i novi vanbrodski motor ukupne vrednosti 169.800,00 dinara sa PDV-om.

Gradonačelnica Sombora Dušanka Golubović je, uručujući ovaj čamac, istakla da je ovo jedna od prvih aktivnosti koje će grad tokom 2019. godine sprovoditi, kako u cilju opremanja, tako i u cilju delovanja službe civilne zaštite na teritoriji grada Sombora.

„Naš cilj jeste da svi oni koji učestvuju u oblasti vanrednih situacija imaju što kvalitetnije uslove za prevenciju, pre svega, ali i za pravovremeno reagovanje u slučaju da dođe do neke od vanrednih situacija. U  tom smislu ovu aktivnost, odnosno nabavku čamca, uradili smo u saradnji sa Društvom podvodnih aktivnosti „Sombor“,  koje svakako ima odlične akcije i od ranije, i koje sprovodi brojne aktivnosti na teritoriji grada Sombora i šire“ rekla je gradonačelnica i dodala „ Drago nam je da smo imali priliku da na ovaj način pomognemo jednom aktivnom društvu koje kvalitetno radi i okuplja brojne aktiviste i volontere. Na ovaj način pomogli smo i samom gradu i našim sugrađanima u situacijama koje, naravno, ne želimo da se dogode, ali i ako se dogode, da budu sa što manje posledica“ rekla je gradonačelnica i dodala da će se sa ovakvim aktivnostima nastaviti i kada su u pitanju dobrovoljna vatrogasna društva, i kada je u pitanju kompletno formiranje jedne civilne zaštite koje očekujemo da bude tokom ove 2019. godine.


U ime Društva podvodnih aktivnosti „Sombor“  Goran Zelić, predsednik udruženja,  se zahvalio gradu Somboru koji je pružao pomoć u radu Društva u celokupnom prethodnom periodu od 35 godina.

„Posebno se zahvaljujemo na ovoj poslednjoj donaciji u vidu čamca i motora koji ćemo koristiti za naš trenažni proces i za vanredne situacije, ukoliko bude bilo potrebe, jer  grad Sombor nalazi se na Dunavu, kroz grad Sombor protiče Veliki bački kanal. Proteklih godina bili smo svedoci velikih poplava koje su zadesile Srbiju, a članovi Društva podvodnih aktivnosti našli su se u prvim redovima i pomogli su našim sugrađanima da spreče posledice koje nastupaju usled poplava“ rekao je Goran Zelić i dodao da je klub veoma aktivan i na sportskom planu. Trenutno su prvaci države u brzinskom ronjenju i plivanju perajima u najtežoj ronilačkoj disciplini podvodne veštine.

Ovaj gumeni čamac sa vanbrodskim motorom odgovarajuće jačine grad Sombor ustupa  Društvu podvodnih aktivnosti „Sombor“ kako bi ga mogli koristiti za trenažni proces zaštite i spasavanja na vodi i pod vodom.

ПретходниTise – zeleni ponos Sombora
СледећиNagrada za najbolji program

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.