DONIRANI NOVI APARATI SOMBORSKOJ BOLNICI

Zahvaljujući dobroj saradnji Grada Sombora i Poljoprivredne stručne službe Sombor (PSS), Opšta bolnica „Dr Radivoj Simonović“ danas je dobila još jednu vrednu donaciju u vrednosti od 600 000 dinara. Reč je o pacijent-monitoru i EKG aparatu, koji će se nalaziti u Kovid odeljenju i služiće za praćanje stanja najtežih pacijenata. Donacija je organizovana na inicijativu zaposlenih u Poljoprivrednoj stručnoj službi, a aparate su danas uručili direktor PSS Vladimir Sabadoš i gradonačelnik Sombora Antonio Ratković.

Dragan Rastović, direktor Opšte bolnice, zahvalio se PSS i Gradu na donaciji koja je veoma brzo realizovana, istakavši da je ona u ovom trenutku od velikog značaja za bolnicu.

„Radi se o pacijent-monitoru za praćenje vitalnih parametara vitalno ugroženih pacijenata, vezano, pre svega za Kovid odeljenje, i trokanalni EKG aparat za beleženje EKG funkcije srca. Još jednom bih se zahvalio direktoru i nadam se da će ova vredna donacija svakako doprineti radu bolnice. Aparat će se nalaziti u Kovid grudnom odeljenju, tamo gde se nalaze najteži pacijenti, znači sa najtežom kliničkom slikom“ objasnio je Rastović.

„Donaciju realizujemo zajedno sa Gradom Somborom, s kojim Poljoprivredna stručna služba ima veoma dobru saradnju, kao i sa opštinama Odžaci i Apatin. Ovo je bila želja svih zaposlenih i našeg rukovodstva da pomognemo, s obzirom da smo mi relativno malo privredno društvo, ali u vlasništvu Republike Srbije, mi smo uspeli da prikupimo ova sredstva i ono što je jako dobro, što bi se zahvalio i dobavljaču, da su oni praktički za sedam dana doneli opremu, koja će već danas popodne biti u funkciji bolesnih na odeljenju, tako da se nadamo da ćemo i medicinskom osoblju, a i pacijentima pomoći sa ovakvim sredstvima“ rekao je direktor Poljoprivredne stručne službe Vladimir Sabadoš.

ПретходниPodeljeni paketići u Sigurnoj kući u Somboru
СледећиTresao se Beograd i Srbija, epicentar u Hrvatskoj

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.