Druga DANUrB+ međunarodna konferencija u Somboru i Baji

D+Sombor-Baja-Plakat

„Unapređenje regionalnog brendiranja i umrežavanja kulturne privrede i turizma“  

Druga međunarodna konferencija na DANUrB+ projektu INTERREG programa se održava 26. i 27. avgusta 2022. godine u Srbiji i Mađarskoj, i to u Somboru i Baji. Ona je posvećena unapređenju regionalnog brendiranja i umrežavanja kulturne privrede i turizma.

Cilj konferencije je pronalaženje zajedničkih tragova, postojećih i zaboravljenih, odnosno skrivenih ostataka kulturne baštine u podunavskim državama i šire, koji se mogu ponovo otkriti i pokrenuti za stvaranje regionalnog identiteta i brenda.

Regionalno brendiranje je ključni pojam, koji je snažno povezan sa društvenim mogućnostima, regionalnim umrežavanjem i razvojem. On se može shvatiti i kao veza između pojedinačnog i zajedničkog ugleda gde se posebno radi na kvalitetu, dodatnoj vrednosti i jačanju šireg identiteta. Brendiranje i označavanje regionalnih proizvoda i usluga je u tome važno sredstvo za lokalni i regionalni razvoj i jačanje zajednice. 

Namera ove DANUrB+ konferencije je da angažuje važne lokalne predstavnike, organizacije i ustanove kao moguće osnivače „DUNAVSKE DANUrB+ KULTURNE PROMENADE“, čijom bi se saradnjom u budućnosti uticalo na činioce razvojnih politika. U tom svetlu na konferenciji se očekuju učesnici iz više država: Austrije, Nemačke, Slovenije, Slovačke, Bugarske, Rumunije, Hrvatske, Mađarske i Srbije. 

Nacionalni organizator za srpski deo konferencije u Somboru je Arhitektonski fakultet u Beogradu, dok je regionalni organizator Grad Sombor preko javnog preduzeća „Prostor“ i Turističke organizacije grada. Nacionalni organizator za mađarski deo konferencije u Somboru je Arhitektonski fakultet iz Budimpešte, dok je regionalni organizator Grad Baja. 

ПретходниGradska biblioteka Karlo Bijelicki raspisuje konkurs za najuspeliju priču „Golubić“
СледећиPoezija vinom obojena

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.