Drugo izdanje Ciklo kros trke Sombor

U nedelju, 2. decembra u našem gradu održaće se drugo izdanje Ciklo kros trke.

U pitanju je disciplina koja je veoma popularna na severu Evrope, a polako se njena popularnost širi i na ostale biciklističke zemlje, a tako i kod nas. Ovogodišnja trka će se održati oko sportskog kompleksa Žak i parka Ivo Lola Ribar kod željezničke stanice. Pravo nastupa imaju sve kategorije licenciranih vozača ali je Sombor i ove godine zadržao praksu da se dozvoli start i hobi vozačima bez licenci te je prva trka upravo rezervisana za njih.

Veoma zahtevna i atraktivna staza je dužine 3,1 kilometar, sadrži pored safalta, zemljanih puteva i ostale prepreke neophodne za jedno CX takmičenje. Za mlade vozače do 13 godina postavljen je mali krug u dužini od 1,7 kilometra. Prijave za trke su od 9 do 11 časova, a prva trka je na programu u 12 časova. Posle uvodnih trka, nešto posle 14 časova je predviđen start trke za Elite kategoriju koja će ujedno i biti poslastica dana. Završetak celog dešavanje se očekuje do 16 časova. Prva tri takmičara u svakoj kategoriji će biti nagrađena.

Organizatori pozivaju somborce da dođu i navijaju za svoje sugrađane ali i goste trke na Žaku i tako provedu zanimljiv dan u prirodi a u centru grada!

Trka je u kalendaru Biciklističkog saveza Srbije, koji je ujedno i suorganizator pet planiranih trka na teritoriji Srbije u zimskoj sezoni 2018/19 godine.

Organizatori trke su Biciklistički savez Srbije i BK Sombor, dok je tehnički organizator Gianni Cycling Project.

Više informacija o samoj trci u propozicijama – Propozicije GCP cdž Trofej Sombora 2018.

Izvor: sportskisavezsombor.com

ПретходниEnergana na bio gas otvorena u Svetozar Miletiću
СледећиOtkrijte ko vas je blokirao na Fejsu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.