Drugo izdanje Ciklo kros trke Sombor


U nedelju, 2. decembra u našem gradu održaće se drugo izdanje Ciklo kros trke.

U pitanju je disciplina koja je veoma popularna na severu Evrope, a polako se njena popularnost širi i na ostale biciklističke zemlje, a tako i kod nas. Ovogodišnja trka će se održati oko sportskog kompleksa Žak i parka Ivo Lola Ribar kod željezničke stanice. Pravo nastupa imaju sve kategorije licenciranih vozača ali je Sombor i ove godine zadržao praksu da se dozvoli start i hobi vozačima bez licenci te je prva trka upravo rezervisana za njih.

Veoma zahtevna i atraktivna staza je dužine 3,1 kilometar, sadrži pored safalta, zemljanih puteva i ostale prepreke neophodne za jedno CX takmičenje. Za mlade vozače do 13 godina postavljen je mali krug u dužini od 1,7 kilometra. Prijave za trke su od 9 do 11 časova, a prva trka je na programu u 12 časova. Posle uvodnih trka, nešto posle 14 časova je predviđen start trke za Elite kategoriju koja će ujedno i biti poslastica dana. Završetak celog dešavanje se očekuje do 16 časova. Prva tri takmičara u svakoj kategoriji će biti nagrađena.

Organizatori pozivaju somborce da dođu i navijaju za svoje sugrađane ali i goste trke na Žaku i tako provedu zanimljiv dan u prirodi a u centru grada!

Trka je u kalendaru Biciklističkog saveza Srbije, koji je ujedno i suorganizator pet planiranih trka na teritoriji Srbije u zimskoj sezoni 2018/19 godine.

Organizatori trke su Biciklistički savez Srbije i BK Sombor, dok je tehnički organizator Gianni Cycling Project.

Više informacija o samoj trci u propozicijama – Propozicije GCP cdž Trofej Sombora 2018.

Izvor: sportskisavezsombor.com


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.