Dunavac kod Kupusine

Foto: www.kajakrent.rs

Ако живите у Сомбору и околини, нисте могли, а да не посетите ово прелепо место где се на први контакт сједините са природом, тако далеко, а опет тако близу градовима Сомбор и Апатин, у непосредној близини села Купусина.

Ово је прелепо место за роштиљ у природном амбијенту, рај за оне који воле да пецају, на чардама је могуће изнајмити и дрвене чамце да се мало „прошетате водом“, а мотор је искључиво весло!

Многи погрешно мисле да је ова вода канал, а од неких можете чути да је језеро, али тачно је да је ово Дунавац (мртваја) настао од некадашњег тока Дунава.

Овде је Дунав текао све до 1830. године, а тада је река променила ток.

У античко доба је њим пролазила граница Римског царства и Сарматског краљевства.

Скратила је пут од Бездана према Апатину и оставила 17 километара мирне воде богате рибом, окружене предивним пределима мочвара и густих шума у којима живи 287 врста птица и тридесетак врста дивљих животиња.

Свима препорручујемо да посете ово место и, бар на кратко, сједине се са природом и „напуне батерије“ јер то само уз помоћ природе може!

Погледајте и видео који је снимљен на чарди „Пчела“, место делује помало језиво али имајте на уму да је снимљено у зимском периоду када су биљеке још увек у зимским бојама, дрвеће без лишћа, вода без траве и локвања.

На овом линку можете да видите како све то изгледа у летњим месецима када је све живо и зелено

FOTOGRAFIJE IZ LETNJEG PERIODA

ПретходниPriča o izgradnji Velikog bačkog kanala + video Somborski mostovi
СледећиPredlog za nedeljni ručak

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.