Dva radnika teže povređena u eksploziji


Jutros oko devet časova u eksploziji u mašinskoj stanici silosa luke “Dunav” u Bogojevu dva radnika su zadobila teške, a dva lakše povrede, saznaje RTV.

Do eksplozije je došlo tokom popravke elevatora koji opslužuje silos. Prvo je došlo do jedne veće eksplozije, a onda je usledilo desetak manjih, kao lančana reakcija.

Radnici sa težim povredama zbrinuti su u Zdravstvenom centru “Radivoj Simonović” u Somboru, i nisu životno ugroženi. Od siline eksplozije ispucala su stakla na prozorima i urušen je deo krova na silosu.

“Od četiri osobe povređene danas u u eksploziji silosa u luci Bogojevo kod Sombora, dve sa težim povredama zadržane su ortopediji Opšte bolnice u Somboru i nisu životno ugrožene”, izjavio je zamenik direktora te ustanove dr Darko Kosanović.

Prema njegovim rečima, dve osobe koje su zadobile lakše povrede u vidu opekotina puštene su iz bolnice, a dva muškarca koji su zadobila teže povrede nalaze se na odeljenju ortopedije somborske bolnice.

Kosanović je naveo da se radi o J.E. (53) iz mesta Sonta i S.J. (36) iz Sombora, obojica imaju nagnječenja i zadobili su potres mozga, ali su van životne opasnosti.

Prema svedočenju očevidaca, usled eksplozije je došlo do urušavanje konstrukcije oko krova silosa.

U silosu kapaciteta 30.000 tona uskladištene su žitarice, koje u eksploziji nisu oštećene.

Izvor: rtv.rs


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.