Dve migrantkinje se utopile, potraga za još četvoro nestalih u Dunavu kod Karavukova

Tela dve mlade žene, koje su nestale sa još četvoro migranata jutros u Dunavu kada se prevrnuo čamac kojim su pokušali da pređu reku kod Karavukova kako bi stigli u Hrvatsku, izvučena su na obalu. Tela su izvukli policija i jedan ribar, a kako je potvrđeno jedna od stradalih migrantkinja je 1991. godište.

Kako saznaje RTV devet migranata uzelo je čamac i pokušali su, po lošem i vetrovitom vremenu, da pređu na hrvatsku stranu Dunava.

Čamac se prevrnuo, šestoro je ostalo u vodi, a troje je uspelo da se domognu obale.

Dva beživotna tela srpski policajci uspeli su da izvuku na obalu.

Izvučena su tela dve žene, a u talasima nestala su dva deteta rođena 2007. i 2017. godine i dva odrasla muškarca.

Reč je o državljanima Sirije i Iraka.

Oni su  čamcem pokušali da pređu u susednu Hrvatsku, ali nisu mogli da savladaju talase i vetar koji je izuzetno jak. Čamac se vrlo brzo napunio vodom i svi su završili u reci. Nekoliko migranata koji su sve to posmatrali sa obale, potražili su pomoć, ali za putnike u čamcu bilo je kasno.

Šestoro migranata, koji su jutros pokušali da pređu Dunav, kod Karavukova, nestalo je, kada se čamac prevrnuo, potvrđeno je ranije u policijskoj upravi Sombor.

„Policija je na terenu i u toku je uviđaj“, rečeno je ranije u somborskoj policiji.

Potraga za nestalim migrantima je u toku.

Ovo je već treći nesrećan slučaj od oktobra ove godine, u kojem su stradali migranti, odnosno nestali u reci.

U novembru je došlo do gotovo identičnog nesrećnog slučaja, kada se prevrnuo čamac pun migranata kod Apatina, kod vikend naselja Vagoni.

Oni su pokušavali, takođe preko Dunava, da stignu do Hrvatske. Tada je na čamcu bilo desetak migranata, a šestoro je nestalo kada se plovilo, usled velikog opterećenja, prevrnulo. Policija je tada, izlaskom na lice mesta, zatekla osam migranata koji su isplivali iz vode.

Drugi nesrećan slučaj dogodio se 1. oktobra ove godine, kada su se utopila dvojica migranata kod Šida, u Sotskom jezeru. Tada je policiju pozvao čuvar brane na jezeru, a ronilačka jedinica Žandarmerije pronašla je tela migranata. Oni su registrovani u Prihvatnom centru u Šidu.

Izvor: RTV (Predrag Ćurčija), Tanjug

ПретходниDanas na trgu – 24.12.2019. UTORAK
СледећиTradicionalni božićni koncert u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.