Džimi komerc gradi biciklističku stazu na Staparskom putu

Sombor - Staparski put

Radovi vredni oko 150.000 evra.

Grad Sombor je nedavno okončao postupak javne nabavke za izgradnju biciklističke staze na Staparskom putu. Kako se može videti u tenderskoj dokumentaciji, ugovoreni posao težak je 17,83 miliona dinara sa pdv-om ili nešto više od 151.000 evra po današnjem kursu. Izabrana je ponuda preduzeće Džimi komerc iz Prigrevice, sa podizvođačem, Signal doo Sombor. Objavljeno je da će partner biti zadužen za izradu horizontalne i vertikalne signalizacije u vrednosti od 1,7 miliona dinara.

Inače, u postupku javne nabavke za izgradnju nove biciklističke staze, učestvovalo je i preduzeće Ekstra-auto transport iz Veternika. Njihova ponuda je iznosila 19,25 miliona dinara sa pripadajućim porezom. Zanimljivo je da su oba preduzeće ponude dostavila istog dana, u periodu od svega dvadesetak minuta.


– Biciklistička staza je locirana na desnoj strani ulice Staparski put, gledano prema Vencu Stepe Stepanovića. Staza ima širinu od dva metra i dužinu od 806,47 metara – piše u tehničkom opisu. Objavljeno je da će prvi deo biciklističke staze, od 391. metra, biti smešten u zelenom pojasu od Prvomajskog bulevara do Podgoričke ulice, gde će početi drugi deo deonice – 262 metra. Predviđa se da na usponu trotoara deo sadašnjih stepenica bude zamenjen novim, koje bi trebalo da se naslone na stazu. Najavljena je i izgradnja potpornog zida u ovom delu. Poslednji deo staze (133 metra) biće, kako je obrazloženo, priljubljen uz novoizgrađeni trotoar pored parka.

Rok za izvođenje radova je 60 dana od dana uvođenja u posao. Ugovor između Grada Sombora i izabranog ponuđača Džimi komerca potpisan je poslednjeg dana aprila.

IZVOR: Soinfo.Org @ savamajstor

ПретходниSportski Savez Sombora
СледећиTRETMAN SUZBIJANJA LARVI KOMARACA NA TERITORIJI SOMBORA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.