DŽON SEVIDŽ POSETIO SOMBOR

Američki glumac Džon Sevidž, zvezda brojnih filmova među kojima su “Lovac na jelene” i “Kosa”, posetio je Sombor u nedelju osmog decembra.

Član Gradskog veća grada Sombora zadužen za oblast kulture i obrazovanja Nemanja Sarač upoznao je Sevidža sa aktivnostima grada u oblasti kulture.

Istakao je promociju Sombora kao “film friendly” sredine i uspešnu praksu grada u saradnji sa filmskim produkcijama, što potvrđuje i činjenica da je u Somboru ove godine snimljeno nekoliko filmova.

Sarač je naglasio i da grad, u saradnji sa ustanovama čiji je osnivač, nacionalnim ustanovama poput Jugoslovenske kinoteke i Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka i civilnim sektorom, sistematično radi na afirmaciji bogatog nasleđa i potencijala Sombora u oblasti filma.

Džon Sevidž izrazio je zadovoljstvo posetom Somboru, istakao da iz ličnog iskustva zna da je on idealna lokacija za snimanje filmova, i rekao da će podržati aktivnosti grada u oblasti kulture.

Sastanku su prisustvovali i direktor novosadskog Pozorišta mladih Mihajlo Nestorović, glumac Lazar Rokvud i glumica Blanka Blanko.

Poslovi informisanja i odnosa sa javnošću

ПретходниPRIZNANJA GRADU SOMBORU I NASTAVAK SARADNJE SA KROSOM RTS-A
СледећиInternacionalni pozorišni vikend u Narodnom pozorištu Sombor

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.