Ekspresija umetničkog izraza – od zvuka do boje

Изложба „Експресија уметничког израза – од звука до боје“

У среду, 15. маја, у Галерији „Милан Коњовић“ отворена је дидактичко-методичка изложба под називом „Експресија уметничког израза – од звука до боје“, која је реализована на Педагошком факултету у Сомбору у оквиру методичке праксе из предмета Методика музичке културе и Методика ликовне културе.

Изложба је посвећена стваралаштву Милана Коњовића и Петра Коњовића, а проф. др Маја Боснар и проф. др Биљана Јеремић заједно са студентима и ученицима 3-1 (учитељица Татјана Колар) и 3-2 (учитељица Наталија Павков) Основне школе „Аврам Мразовић“ приказале су интердисциплинарни приступ теми.

Хор Педагошког факултета под управом проф. др Биљане Јеремић на почетку отварања изложбе извео је нумеру „Сомборске руже“, док је изложбу отворио декан Педагошког факултета проф. др Жељко Вучковић. Он је изразио велико задовољство што има ту част да отвори изложбу која је, по његовим речима, само мала забелешка онога што се ради на Педагошком факултету. Декан Вучковић је рекао да се на овај начин покушава приближити уметност младима и деци, и уједно развијати њихов уметнички укус. Он је нагласио да је то изузетно важно, јер ће 21. век бити век креативности и уметности.

Такође, истакао је чињеницу да Сомбор као град има изузетан потенцијал у том правцу, и обећао да ће Педагошки факултет и даље радити на промоцији уметности, као претпоставки лепоте и племенитости.

Проф. др Маја Боснар упознала је присутне са начином реализације ове изложбе, и захвалила свима који су у њој учествовали.

ПретходниBlog ti pomogao
СледећиŽENE ČEKAJU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.