ELEKTRONSKA FISKALIZACIJA U BIBLIOTEKAMA

Elektronska-fiskalizacija-u-bibliotekama

U petak 4. marta 2022. Godine, u Novom Sadu održan je prvi Forum Bibliotekarskog društva Srbije u ovoj godini, organizovan u saradnji sa Gradskom bibliotekom u Novom Sadu i Podružnicom BDS za Južno-bački okrug, uz podršku Narodne biblioteke Srbije
i Novosadskog sajma.

Tema Foruma bila je „Elektronska fiskalizacija u bibliotekama“ i ona je okupila brojne pojedince iz velikog broja biblioteka svih tipova. Forum je održan u okviru manifestacije Dani biblioteka i bibliotekara u Novom Sadu, a okupljenima su se na početku Foruma obratili predstavnica Novosadskog sajma, Aleksandar Jokanović, direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu, dr Dragana Milunović, zamenica upravnika Narodne biblioteke Srbije, dr Bogdan Trifunović, predsednik BDS.

Iako je i dalje dosta toga nejasno u vezi primene novog Zakona o fiskalizaciji, usled roka za pripremu njegove pune primene koji ističe 30. aprila 2022, diskutanti su pokušali da pruže što više praktičnih informacija i konkretnih odgovora na postavljena pitanja pre i tokom samog Foruma.

Predstavnici somborske Biblioteke su bili: Nataša Turkić, direktor, Maja Cvetićanin, šef računovodstva, Zorka Isakov, šef matične službe Biblioteke, i bibliotekari: Nataša Plavšić, Žana Gnjatović, Jelena Bači, Anđelija Pruginić i Gorana Koporan.

ПретходниMEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA U BUDIMPEŠTI
СледећиKoncert balkanske muzike u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.