ELEMENTARNE IGRE MOGA KRAJA

Gradska biblioteka “Karlo Bijelicki” organizuje predstavljanje fototipskog izdanja knjige ELEMENTARNE IGRE MOGA KRAJA (GBKB, 2019) autora Branislava P. Milinkova

Plemenit cilj autora Branislava P. Milinkova jeste da knjigom „Elementarne igre moga kraja“ sačuva elementarne igre svog kraja od zaborava, podsećajući one koji su na njih zaboravili i podučavajući one koji za njih ne znaju. Jedini kriterijum po kom su razvrstane je godišnje doba, a jedini smisao njihovog sakupljanja i opisivanja je da sve one ostave trag u vremenu. Knjiga je pisana 70-tih godina 20. veka, a opisuje igre koje su se igrale u periodu od kraja 19. i prve polovine 20. veka, što nam daje sliku života, kulture i jezika toga doba. – navodi u recenziji prof. dr Đurđa Grijak. 

U programu učestvuju: prof. dr Nada Todorov, Goran Svitlica i Nataša Turkić.  

Fototipsko izdanje knjige Elementarne igre moga kraja priredila je prof. dr Nada Todorov,  a objavljena je u izdanju Gradske biblioteke “Karlo Bijelicki”. 

Elektornsko izdanje knjige možete pročitati na sajtu Gradske biblioteke Karlo Bijelicki (http://www.biblioso.org.rs/knjiga/elementarne-igre-moga-kraja).

Četvrtak, 29. oktobar 2020. godine, 17 sati

Sala Dečjeg odeljenja Gradske biblioteke Karlo Bijelicki

____________

Molimo posetioce da se pridržavaju preporučenih mera zaštite i da prijave svoj dolazak zbog ograničenog broja mesta u publici, do srede, 28. oktobra 2020. godine.  

Imejl: biblioso@eunet.rs, broj telefona: 0616140280. 

ПретходниObuka žena za ronilačke specijalnosti
СледећиSomborska Arena Autocross

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.