EVIDENTIRANJE DECE ZA UPIS U OSNOVNU ŠKOLU OD 04. FEBRUARA

Raspisan je oglas za upis dece u prvi razred osnovne škole za školsku 2019/2020. godinu.

U prvi razred upisuju se deca rođena od prvog marta 2012. godine do prvog marta 2013. godine. Dete starosti od šest do šest ipo godina ( po želji roditelja ) može da se upiše u prvi razred nakon provere spremnosti za polazak u školu, takođe, dete starosti od sedam i po godina, koje zbog bolesti ili nekih drugih razloga nije upisano u prvi razred, može da se upiše u prvi ili odgovarajući razred nakon provere znanja.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole vrše roditelji, odnosno staratelji ili organ starateljstva za decu pod starateljstvom.

Prijavljivanje dece za upis u prvi razred osnovne škole ( u gradskim i seoskim osnovnim školama) vršiće se u periodu od 04. do 19. februara 2019. godine.

Upis dece u gradske osnovne škole vršiće se u Odeljenju za obrazovanje Gradske uprave grada Sombora, soba 226 a, drugi sprat, Trg cara Uroša 1, Sombor (zgrada Županije), svakog radnog dana od 07.30 do 15.00 časova.

Prijavljivanje dece u somborskim selima: Aleksa Šantić, Bezdan, Bački Breg, Bački Monoštor, Čonoplja, Doroslovo, Gakovo, Kolut, Kljajićevo, Rastina, Riđica, Stanišić, Stapar, Svetozar Miletić i Telečka, vršiće se u seoskim osnovnim školama.

Za prijavu deteta roditelj/staratelj, na uvid podnose: izvod iz matične knjige rođenih za dete, važeću ličnu kartu roditelja ili staratelja i rešenje o starateljstvu za decu pod starateljstvom.

Nakon završenog evidentiranja dece, škole će pisanim putem obavestiti roditelje o terminima upisa i proveri spremnosti dece za polazak u školu.

Originalan oglas za evidentiranje dece za upis u osnovnu školu na srpskom jeziku dostupan je ovde, a na mađarskom jeziku ovde.

ПретходниNajčešće zablude o zimskim gumama
СледећиTOKOM 2018. GODINE, U KRIVOLOVU ZAPLENJENO VIŠE OD 60 KILOMETARA MREŽA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.