Evropski Amazon, Veliki bački kanal i bogata gastronomija za odmor u Bačkoj

Apatin i Sombor veže Gornje podunavlje, prirodni biser kakvog retko gde ima u Srbiji, ali i trans-evropska biciklistička maršuta- „EuroVelo 6“. Ako želite da razgledate Specijalni rezervat ili probate najbolja bačka jela i paprikaše kako su ih spremali dunavski alasi obavezno svratite u Sombor i Apatin. Kako se bliži vreme godišnjih odmora, isplanirajte ih sa vaučerima u Zapadnobačkom okrugu, gde ćete na samo petnaestak minuta vožnje videti lepote Gornjeg podunavlja između dva grada Sombora i Apatina.

Gornje podunavlje kao deo Evropskog Amazona i Veliki bački kanal su glavni turistički most između Sombora i Apatina. U ponudi su vožnja i pecanje na reci, iznajmljivanje bicikla, čarde i riblji specijaliteti, jela sa čuvenih somborskih salaša, vožnja fijakerom i razgledanje kulturno istorijske baštine Sombora. Pregršt mogućnosti za sve generacije.

„Naša firma biće u sistemu vaučera i očekujemo da od novih mera Vlade Srbije i većeg broja izdatih vaučera imamo pojačan broj domaćih gostiju“, kaže Borislav Andrić, vlasnik hotela i čarde u Somboru.

„Marina Apatin se nalazi već drugu godinu u sistemu vaučera i možemo reći da se to za sada lepo razvija. Naročito ove godine očekujemo veliki skok i porast broja domaćih turista“, ističe Ljiljana Krec, direktorica JP putničko pristanište i Marina.

„Na našem salašu su i domaće životinje od kojih spremamo tradicionalnu hranu svojevrsnu za salaše. Malo kupujem hrane po drugim salašima koje prirpemam za svoje goste“, objašnjava Aranka Hornjak Mijić, vlasnica salaša.

Između ovih mesta su najbolja lovišta, sezona je otvorena, jer je lovni turizam u divljini neizostavan deo ovog podnevlja.

„Godišnje odstrelimo oko 1.000 grla divljači. Uglavnom nam dolaze strani gosti i nešto domaćih. Za eko turizam očekujemo više domaćih turista“, kaže Srđan Peurača, zastupnik ogranka Šumsko gazdinstvo Sombor „Vojvodinašume“.

Urbani ili ruralni godišnji odmor, na gostu je da izabere.

Apatin i Sombor su atraktivne turističke destinacije bačke ravnice. Za aktivan ili pasivan odmor ponuda je raznovrsna, a najbolje je doći i videti.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниUbistvo u Bačkom Brestovcu
СледећиGrad Sombor poklanja još 100 auto sedišta za decu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.