Fabrika dezinfekcionog sredstva za koronu u Kuli

Влада Србије ће покушати да ублажи несташицу биоцидног препарата за дезинфекцију супстанцом која је једини сигуран препарат који отклања опасност од вируса корона, договором са компанијом „Сигма“ из Куле, потврдио је ту информацију и председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Ова компанија је једини произвођач опреме за производњу хипохлорита у југоисточној Европи, која отклања опасност од вируса корона, али и САРС-а, пишу данашње Вечерње новости.

Натријум-хипохлорит је одобрио Европски центар за сузбијање и контролу болести и Светска здравствена организација.

Према речима директора „Сигме“ Драгана Капичића, ова фирма производи хлороген, уређај из којег се врло јефтино може произвести тај биоцид.

„Хлороген стаје у контејнер који може бити мобилан и производити биоцид, а који се аутоматски дистрибуира институцијама и грађанима у концентрацији за дезинфекцију руку и санитарних чворова“, објаснио је Капичић.

Пошто фабрика има ограничене капацитете за производњу, Влада Србије ће одредити приоритете за хлорогене и дистрибуцију биоцида.

Влада разматра и могућност да дезинфекциона средства дели бесплатно по приоритету који ће одредити, пошто их у апотекама више нема, пишу Новости.

Извор: Танјуг, Новости

ПретходниZa 65 protivgradnih raketa u Somboru 2,7 miliona dinara
СледећиPojačane mere opreza u Somboru i Apatinu zbog koronavirusa

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.