Festival „Famus“ po 35. put u Sivcu

Već 35 godina festival „Famus“ u Sivcu afirmiše mlade i talentovane kantautore i bendove koji se bave akustičarskom muzikom. Prve nastupe tamo su imale danas poznate grupe „Frajle“, „Zbogom Brus Li“, kantautor Slobodan Trkulja, a autorske radove na takmičarski deo festivala šalju umetnici i iz regiona. Festival se od 1977. godine, tradicionalno održava poslednje nedelje novembra.

Kraj novembra u Sivcu rezervisan je za Festival akustičarske muzike FAMUS, a 35. po redu otvara se večeras i trajaće dva dana.

„Večeras na programu imamo izložbu slika našeg akademskog slikara Bojana Cvetkovića, a posle toga jedno lepo, neobavezno akustičarsko veče. Sutra u osam sati počinje takmičarsko veče. Sivac je ponovo centar akustičarske muzike celog regiona, jer imamo tri kantautora iz Hrvatske, jednog iz Slovenije, ostalo su sve naši muzičari iz Srbije“, kaže umetnički direktor festivala, Maksim Mudrinić.

Organizatori obećavaju pravi muzički ugođaj za ljubitelje akustičarske muzike, a svi koji dođu u Sivac, imaće priliku da po simboličnoj ceni karata uživaju u kvalitetnoj autorskoj muzici.

Izvor: RTV

PrethodniMULTISEKTORSKI SASTANAK ZA BORBU PROTIV DROGA
SledećiPETA „SFRJ“ RAKIJADA U BAČKOM MONOŠTORU

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.