Festival „Famus“ po 35. put u Sivcu

Већ 35 година фестивал „Фамус“ у Сивцу афирмише младе и талентоване кантауторе и бендове који се баве акустичарском музиком. Прве наступе тамо су имале данас познате групе „Фрајле“, „Збогом Брус Ли“, кантаутор Слободан Тркуља, а ауторске радове на такмичарски део фестивала шаљу уметници и из региона. Фестивал се од 1977. године, традиционално одржава последње недеље новембра.

Крај новембра у Сивцу резервисан је за Фестивал акустичарске музике ФАМУС, а 35. по реду отвара се вечерас и трајаће два дана.

„Вечерас на програму имамо изложбу слика нашег академског сликара Бојана Цветковића, а после тога једно лепо, необавезно акустичарско вече. Сутра у осам сати почиње такмичарско вече. Сивац је поново центар акустичарске музике целог региона, јер имамо три кантаутора из Хрватске, једног из Словеније, остало су све наши музичари из Србије“, каже уметнички директор фестивала, Максим Мудринић.

Организатори обећавају прави музички угођај за љубитеље акустичарске музике, а сви који дођу у Сивац, имаће прилику да по симболичној цени карата уживају у квалитетној ауторској музици.

Извор: РТВ

ПретходниMULTISEKTORSKI SASTANAK ZA BORBU PROTIV DROGA
СледећиPETA „SFRJ“ RAKIJADA U BAČKOM MONOŠTORU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.