Festival „HARMONIJA GORNJEG PODUNAVLJA“

harmonija-gornjeg-podunavlja

24. i 25. septembra u Somboru i Eko-centru Karapandža, prvi put će biti održan festival „Harmonija Gornjeg Podunavlja“, u organizaciji Turističke organizacije grada Sombora. 

Ova manifestacija se realizuje sa ciljem sveobuhvatne promocije Specijalnog rezervata prirode „Gornje Podunavlje“, tj. upoznavanja stanovništva i turista sa prirodnim, tradicionalnim, umetničkim vrednostima kojima raspolaže prostor u okviru ovog Specijalnog rezervata, a koji obuhvata naselja Bački Breg, Kolut, Bezdan i Bački Monoštor, sa centrom u Somboru i deo teritorije opštine Apatin.

Festival će objediniti brojne programske segmente.

Tokom dva dana, u centru grada biće obezbeđene tezge izlagača na kojima će se promovisati proizvodi sa teritorije SRP Gornje Podunavlje – starih zanata, udruženja žena, proizvođači vina, rakije, piva, meda, rukotvorina, zdrave hrane, turistički objekti iz Sombora i Apatina. 

Upriličene će biti i edukativne i kreativne radionice za decu

Kulturno nasleđe predstaviće se i kroz nastupe kulturno-umetničkih društava i horova.

Tematska “zelena“ gradska tura, specijalizovano razgledanje grada pešice, će na edukativni način učesnicima prezentovati vrste, poreklo, karakteristike i zanimljivosti najzastupljenijih stabala, biljaka i hortikulture, u saradnji sa Pokretom gorana Sombor.

Za zainteresovane posetioce manifestacije, biće obezbeđen autobuski prevoz na relaciji Sombor- Eko-centar Karapandža-Sombor sa dva polaska dnevno, dok je svakako moguć i dolazak individualnim prevozom, sa akcentom na održive vidove transporta. Oba dana manifestacije, posetioci će imati priliku da posete Eko-centar “Karapandža“ i u pratnji stručnog vodiča obiđu šetnu stazu Karapandža, voze se katamaranom i kanuom po Bajskom kanalu, te uživaju u jesenjem šumskom ambijentu. I na ovom mestu biće realizovane radionice za decu i predstavljeni promo materijali vezani za rezervat.

Vrhunac dešavanja u prirodi i eko-centru, biće umetnički koncerti u šumi – Koncert barokne muzike 24. septembra i nastup vokalnog ansambla „Musica Viva“ 25. septembra.  

Udruženje ljubitelja konja „Zapadna Bačka“ Sombor i Udruženje „Ruža“, drugog dana festivala, u centru grada realizovaće manifestaciju „Za dušu Riđanu, danas vozim fraj“. Ista će podrazumevati besplatne promo vožnje fijakerom.

U sklopu manifestacije, biće realizovana i Izložba fotografija iz Gornjeg Podunavlja uz učešće renonimarih fotografa i Foto safari Jaroslav Pap.

Svi navedeni sadržaji su promotivnog karaktera i besplatni za sve posetioce. Manifestacija se realizuje pod pokroviteljstvom  Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Grada Sombora, a u saradnji sa Javnim preduzećem „Vojvodinašume“.

Za dodatne informacije i prijave učesnika – izlagača, obratiti se na: 

025/434 350 ili info@visitsombor.org .

Svi programi su besplatni. Dolazak u Eko-centar „Karapandža“ moguć je i individualnim prevozom.

ПретходниStaparac u neobičnom avanturističkom pohodu – dvotočkašem do jedne od najsevernijih tačaka Evrope
СледећиAkcija čišćenja Gornjeg Podunavlja

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.