Festival nauke „Fizi Bizi Fest“ u Somboru

U Somboru će od 1. do 30. novembra biti održan X Festival nauke Fizi Bizi Fest.

Fizi Bizi Fest je međunarodni naučno-popularni događaj koji promoviše nauku među decom i mladima. Mesto je okupljanja talentovane dece i mladih, kao i stručnjaka koji se aktivno bave naukom.

Ovogodišnji festival imaće tri celine: naučno-eksperimentalne postavke, naučno-popularna predavanja namenjena različitim uzrastima i takmičenje učeničkih istraživačkih radova.

Zbog epidemiološke situacije, program festivala realizuje se onlajn putem zvaničnog portala na kom će besplatno biti dostupan bogat materijal naučno-edukativnih radionica, predavanja i istraživačkih projekata. Adresa je www.fizibizifest.wixsite.com/official.

Cilj ovog festival nauke je, kako kažu organizatori, razvijanje interesovanja i ljubavi prema nauci, podizanje nivoa naučne pismenosti i svesti o značaju nauke u savremenom društvu. U manjim sredinama, poput Sombora, festival je prilika da se podrže talentovana deca i mladi sa sklonostima ka bavljenju naukom, da se povežu sa vršnjacima sličnih interesovanja, da im se omogući kvalitetnije slobodno vreme, ali i da se afirmišu i osnažuju kao popularizatori nauke.

Na festival je u proteklih nekoliko godina učestvovalo više 2.000 dece i mladih, održano je više od 50 naučno-popularnih predavanja i prikazano više desetina naučno-edukativnih postavki. Iz godine u godinu Festival dobija na kvalitetu i želimo da se taj trend nastavi još dugo.

Organizatori festivala su Centar za razvoj obrazovanja „Planeta“ i Fondacija Gimnazije „Veljko Petrović“ Sombor, a podržavaju ga Grad Sombor, Centar za promociju nauke, Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje i Gimnazija „Veljko Petrović“ Sombor.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

ПретходниNeobičan vrt Gorana iz Svetozara Miletića: Biljke mesožderke
СледећиPojačan intenzitet saobraćaja popodne, oprez zbog magle

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.