Филм “Последњи Србин у Хрватској” отворио “Сомбор филм фест”

Filmski festival Sombor

У Сомбору је изложбом плаката са Канског фестивала почео Други “Сомбор филм фест”. Селектор фестивала Зоран Живковић у Главну селекцију уврстио је пет филмова, а част да отвори фестивал припала је филму “Последњи Србин у Хрватској”, редитеља Предрага Личине из Хрватске. Поред филмова из Дунавско – панонске регије публика ће видети филм “Дечко од Злата из Италије”, која је гост фестивала.

Срђан Савић, директор Фестивала глумачких остварења у Нишу каже:

“То је фестивал Подунавско-панонске регије и захвата приличан број земаља. То су кинематографије које имају неке заједничке особине, али имају и много особености. Тако да ће се селектори сваке године суочавати са пријатним изазовом да проберу најбоље, најатрактивније, најзанимљивије филмове, који ће бити и Сомборцима атрактивни, да се направи добар фестивал, где ће људи моћи да стекну некакав увид у то какве су регионалне кинематографије, какав је њихов квалитет.”

Миливоје Млађеновић, члан дирекције Фестивала је истакао: “Оно што такође треба истаћи то је тај други такмичарски сегмент, односно селекција аутиора до тридесет година, где се представљају млади аутори, неки од њих имају други, трећи филм, то није једноставно, данас је то изузетно захтевно, односно никад није било једноставно. Тако да је то вид охрабрења младим ауторима.”

Публика ће до уторка видети 15 филмова, а затим ће Тања Бошковић, председница жирија саопштити које је остварење најбоље и прогласити глумца фестивала, као и најбољи филм редитеља старости до 30 година.

rtv.rs


ПретходниЂАЦИ ГЕНЕРАЦИЈЕ ОТПУТОВАЛИ НА НАГРАДНО ЛЕТОВАЊЕ НА БАЛАТОН
СледећиШест брачних парова из Сомбора добило куће од Града

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.