Filmski karavan Slobodne zone Junior stiže u Sombor

Slobodna-zona

U periodu od 4. do 6. oktobra sa početkom od 18h u Gradskoj biblioteci “Karlo Bijelicki” u Somboru (Dečje odeljenje Biblioteke, Trg cara Lazara 3), u okviru Filmskog karavana Slobodne zone Junior, biće organizovane projekcije kratkometražnih dokumentarnih filmova koji su nastali kao rezultat Kampa angažovanog filma za mlade Naše razlike su naša snaga.

Prve večeri festivala biće prikazana ostvarenja Tišina (r. Katarina Jug), Severni grad (r. Teodora Jovanović), Oktobar (r. Vanja Čečen) i Priče iz života tri žene (r. Tamara Zelenak).

U sredu, 5. oktobra na repertoaru su Oči u oči (r. Jelena Zrnić), Šljokica u slepom crevu (r. Irena Antin), Čiji? Čija? Čije? (r. Jana Toman) i Ispod kruške, kruška (r. Nebojša Resanović).


Poslednjeg dana festivala publika će imati priliku da pogleda dokumentarce Epitaf zaboravljenima (r. Adem Tutić), Na naš način (r. Marina Todić), Slučajevi (r. Milica Rauški) i Oprati pre korišćenja (r. Lena Trifunović).

Nakon projekcija, uslediće Hrabri razgovori, odnosno razgovor mladih autora i autorki filmova sa moderatorkama koji su inspirisani temama koje filmovi pokreću, kao razgovori sa i publikom.

Filmski karavan Slobodne zone Junior do kraja jeseni u planu ima da poseti preko 40 mesta i gradova u Srbiji u kojima će prikazati ukupno 12 dokumentarnih filmova mladih reditelja i rediteljki koji su prethodno pohađali Kamp dokumentarnog filma Naše razlike su naša snaga u okviru istoimenog projekta.

Projekat Naše razlike = naša snaga ima za cilj da izgradi kapacitete za prihvatanje kulturnog diverziteta i uspostavljanje interkulturnog dijaloga kod mladih ljudi različitog porekla, kulture i vere, kroz proces neformalnog učenja, interakciju i stvaranje.

Sprovodi ga Fond B92 kroz program Slobodna zona Junior uz finansijsku podršku Evropske unije u okviru programa Podrška civilnom društvu Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a sufinansiran je od Ministarstva za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i Ambasade SAD-a u Beogradu.

ПретходниSportska rekreacija u okviru Evropske nedelje sporta
Следећи„Somborske muzičke svečanosti“ od 29. septembra

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.