FINALE SRPSKE BASS LIGE

U subotu i nedelju na Bajskom kanalu nedaleko od Bezdana održana su poslednja dva kola (5. i 6.) našeg ovogodišnjeg državnog izbornog prvenstva u disciplini black bass (popularno zvanog „Srpska bass liga“).

Lovilo se po veoma nepovoljnim uslovima – izuzetno toploj vodi koja se danima nije spuštala ispod 29 stepeni (29.5 stepeni za vikend), vodostaju Bajskog kanala nižem za skoro pola metra, velikoj vrućini… tako da je riba bila izuzetno slabo aktivna i nije je bilo lako pronaći i uloviti. No, sve ekipe su ipak uspele doneti ulov na merenje u oba kola (od jedne do maksimalnih pet riba). Sa ova dva poslednja kola nažalost izostala je (opravdano, zbog bolesti jednog od takmičara) ekipa „Rapture Bass Team (Dino Matković i Mladen Malešević) tako da se takmičilo 12 preostalih ekipa.

Prvog dana takmičenja najveći ulov donela je ekipa „Gunki Team Dunav Karavukovo“ (Nikola Kozić, Dušan Lazić i Svetozar Batinić) – 5 basova teških 4.529 grama, druga je bila ekipa „Carp System Spro & Gamakatsu Bass Team“ (Bojan Bojanić i Željko Sirar) – 5 basova teških ukupno 3.759 grama, dok je treća bila ekipa „Karaš Odžaci“ (Darko Bandur i Dušan Nikolić) – 5 bassova teških 2.818g.

Bojanić i Sirar su fantastičnim pecanjem u četiri prethodna kola i ovim rezultatom u 5. kolu sebi praktično osigurali prvo mesto i nisu morali ni pecati u poslednjem kolu, toliko su ubedljivu bodovnu razliku imali nad ostalim ekipama. No zato se borila velika bitka za drugo i treće mesto jer je od treće do sedme ekipe na rang listi razlika bila u samo 3 boda, tako da se svašta moglo promeniti u ta dva poslednja kola.

Ekipa na drugom mestu posle četiri kola „DAM Team“ (Ivan Mujović, Miloš Berak i Srđan Gajčić) je takođe imala lepu bodovnu razliku u odnosu na ostale i trebali su se potruditi samo da dobro otpecaju i ta dva poslednja kola, no to im nažalost nije uspelo (više o tome na kraju). 

U poslednjem 6. kolu najveći ulov donela je ekipa „VIP Mighty M“ (Daniel Ćaćić, Branko Stojaković i Dalibor Todorović) – 5 bassova teških ukupno 4.027g, drugi ulov po veličini donela je ekipa „Carp System Spro & Gamakatsu Bass Team (Bojanić/Sirar) – 4 bassa teška 3.664g, dok je treći ulov donela ekipa „Formax Bass Team“ (Aleksandar Sale Popović i Jovan Lončar) – 4 bassa teška 3.469g. Ova poslednja ekipa je u prethodnom kolu bila četvrta po ulovu tako da su se sa sedmog mesta popeli na četvrto i bili su u „trci“ poslednjeg dana i za treće mesto, no u „foto finišu“ pretekla ih je ekipa „VIP“ koja je otpecala bolje (razlika između njih je bila praktično u samo jednoj ribi od otprilike 600 grama) i zauzela ukupno treće mesto.

No najveći peh je imala ekipa „DAM Team“ (Mujović, Berak i Gajčić) jer nisu imali sreće u poslednja dva kola (a naročito u poslednjem kolu) tako da su sa drugog mesta i sa lepom bodovnom razlikom pali na peto mesto, ali šta da se radi, ovo je ipak takmičenje i sve je neizvesno do samog kraja. 

Kao što je već rečeno, pobednici Lige bili su dvojac Bojanić i Sirar – „Carp System Spro & Gamakatsu Bass Team“ koji su zaista fantastično otpecali ovu sezonu i pritom oborili mnoge rekorde naše Lige, drugo mesto zauzela je ekipa „Gunki Team Dunav Karavukovo“ (Kozić, Lazić i Batinić), treće mesto „VIP Mighty M“ (Ćaćić, Stojaković i Todorović), četvrto mesto „Formax Bass Team“ (Popović i Lončar) dok je peto mesto kao što je već rečeno pripalo ekipi „DAM Team“ (Mujović, Berak, Gajčić).

Iz ovih pet ekipa formiraće se reprezentacija Srbije u lovu bassa koja će 2020. nastupiti na svetskom prvenstvu koje će biti održano u USA. Poredak ostalih ekipa i rezultate možete da vidite u priloženim tabelama sa poslednja dva kola. Čestitamo svim učesnicima a reprezentativcima želimo puno sreće i uspeh na svetskom prvenstvu u USA. 

Izvor: Riboteka Sombor

ПретходниOvo je NOVA Google pretraga – detalji, slike i opis
СледећиKako „preživeti“ polazak u školu!?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.