Gajenje cveća oplemenjuje čoveka

Pred kraj zime, cvećari uveliko vrše pripreme za proizvodnju prolećne rasade za žardinjere, bašte i balkone. Kreativniji deo posla oko cveća jeste osmišljavanje cvetnih aranžmana, praćenje trendova i osluškivanje tržišta i prefinjenih ukusa mušterija.

Već desetak godina, cvećarstvo je jednako velika ljubav, a i posao Somborke Rade Dakić. Sa dolaskom lepog vremena ponuda raznovrskog i kvalitetnog rezanog, saksijskog i baštenskog cveća iz godine u godinu je sve veća.

„Sad već kreće rasada – primule, jagorčevine, bele rade, ciklame…to je već u prodaji koja dolazi nakon dana zaljubljenih, dakle bogata ponuda spremna je za 8. mart!“ , ispričala je Rada Dakić, vlasnica somborske cvećare „Orhideja“.

Rada prati potrebe tržišta, ukus mušterija kao i trendove u cvećarstvu pa naročitu pažnju privlače njeni maštoviti aranžmani.

„Kombinujem aranžmane, i osim cveća tu je i vino i čokolada a, ujedno, može biti ubačeno i sitnih malih saksija u veći cvetni aranžman!“.

U skladu sa simborlikom cveća, i kraljica cveća – ruža, u Radinoj cvećari, dobila je novi dizajn ali i stalne kupce.

„Može se pronaći trajna ruža, čokoladna ruža ili plava, a beneton ruža je ruža u više boja. Svaka latica ima svoju boju, tako da je ona veoma u trendu. Beneton ružu poklanjaju specifični muškarci, odnosno oni koji tokom cele godine poklanjaju crvenu ružu a za praznike poklanjaju upravo beneton ružu“, kaže Rada.

Proizvodnja i prodaja cveća zahteva ulaganja -od repromaterijala pa do stalnih tekućih troškova.

„Samo cveće je najveća stavka koja varira od praznika do praznika tj. od porudžbine do porudžbine“ objasnila je Rada.

Somborci vole cveće! Rado ga kupuju i gaje na balkonima, terasama, baštama… Gajenje cveća, kaže Rada, oplemenjuje čoveka, a živopisne boje cveća čine prostor lepšim i prijatnijim.

Gajiti ili nekome pokloniti cvet oduvek je predstavljalo izraz ljubavi i poštovanja, a oni kojima je to način života, mogu biti srećni ljudi.

Izvor: rtv.rs

ПретходниNOVOSADSKA POLICIJA UHAPSILA TRI SOMBORCA
СледећиBokseri Vojvodine i Sombora najbolji u Pokrajini

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.