GAS NEĆETE MORATI DA KUPUJETE OD „SRBIJAGASA“

FOTO: NENAD MIHAILOVIĆ / RAS SRBIJA

GAS NEĆETE MORATI DA KUPUJETE OD „SRBIJAGASA“ Novo preduzeće ima 246 zaposlenih i posebno sedište u Novom Sadu

Pred „Srbijagasom“ su veliki poslovi, ali i organizacione promene kako bi poslovao efikasnije i bio konkurentniji na tržištu. To je precizirano i Vladinim razvojnim planom zemlje do 2025. Od najavljenih dodatnih 500 miliona evra za energetiku dobar deo će ići za podršku gasnim investicijama.

Iz „Srbijagasa“ već je izdvojen transport. Novo preduzeće „Transportgas Srbija“ ima 246 zaposlenih i svoje posebno sedište u Novom Sadu.

Sledeći korak je i zasebno poslovanje ogranka „Distribucijagas Srbija“, a u poslednjoj fazi biće izdvojeni i trgovina gasom i skladištenje.

„Dakle, nama je bitno da uredimo, da imamo savremenu mrežu, savremenu kontrolu, dobar menadžment da upravlja tim sistemom, a trgovci neka se takmiče“, rekao je Dušan Bajatović, direktor „Srbijagasa“.

„Srbijagas“ mora da razradi još jednu opciju – plan je da u budućnosti naša zemlja ima četiri distributivne zone gasa, piše Ružica Vranjković za „RTS“.

Jedna će biti Beograd, druga je Vojvodina a ostale dve u centralnoj i južnoj Srbiji. Tačne lokacije zavise od stepena gasifikacije. Reorganizaciju preduzeća pratiće i ubrzane gasne investicije – završetak infrastrukture na našoj trasi Turskog toka, gasnog interkonektora Niš–Sofija.

Plan je da već polovinom godine počnu i radovi na proširenju skladišta „Banatski dvor“.

„A ono gde ćemo posebnu pažnju staviti i gde smo predvideli određena sredstva investicionim planom to je dalja gasifikacija zemlje. Prioriteti su Kolubarski okrug, Pčinjski okrug, Kraljevo – dakle jedan celovit plan“, naveo je ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić.

Ubrzane promene i razvoj srpskog gasnog sektora diktira sve veća potrošnja gasa i u domaćinstvima i u industriji.

Analize pokazuju da će već 2027. ona biti najmanje udvostručena.

PrethodniBogojavljensko plivanje za časni krst
SledećiSva jaja koja se pakuju od 1. januara moraju biti propisno označena

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.