Gde će Somborci za prvomajske praznike?

Tromedja Sombor
Foto: Srđan Caha; www.kajakrent.rs

Iako Sombor nema reku, neposredna okolina grada, neka od sela, salaši i svakako kanal, i ove godine pružaju brojne mogućnosti i to ne samo za prvomajske praznike.

Obale kanala i Dunava, sve popularnija kanalska tromeđa, šetalište ili somborski štrand – opredeljenje je najvećeg broja Somboraca koji će za prvomajske praznike, organizovano ili porodično, potražiti odmor, razonodu i druženje.

Kajak Rent Sombor
Foto: Srđan Caha; www.kajakrent.rs

„Ove godine Društvo za borbu protiv šećerne bolesti ide u Ekološku učionicu , iza Bezdana zajedno sa Gradskim udruženjem invalida Sombora, biće nas oko trideset. Nadam se da ćemo se lepo provesti u prirodi uz pečenu ribu, paprikaš…“, ispričala je Ksenija Rackov.

„Svake godine se nalazimo na jednom salašu, to je jedna tradicija. Tamo se lepo družimo, lepo jedemo i šetamo se. Priroda je divna, pored salaša je kanal. Ovaj kraj je predivan, mnogi ljudi to i ne znaju ali treba da ga istraže“, naglasila je Ljiljana Tomić Markovinović.

„Idemo na Čonopljansko jezero. Bili smo prošle godine i oduševilo nas je, stoga smo rešili da idemo i ove godine sa Udruženjem građana „Treći reon“, kaže Stojanka Bobić.

Za prvomajske praznike zaploviće i popularna lađica Tatjana a tradicionalno kupalište Štrand po prvi put će otvoriti vrata posetiocima i ponuditi nove sadržaje.

„Pripremili smo mesto za tradicionalno roštiljanje, za spremanje paprikaša, za boravak u prirodi … Građani će, takođe moći da ponesu šatore i kampuju te da ovde provedu više dana i to, ne tako daleko od centra grada, a ipak u prirodi! Upravo smo se dogovorili da će ovde biti i zabavni park za decu – dvorci, tobogani za spuštanje, klasičan zabavni park“, veli Darko Kosanović, direktor Sportskog centra „Soko“ u Somboru.

Želja za begom od gradske vreve i ove godine će preselite Somborce na izletišta i obale a zanimljiva ponuda pružiće najrazličitije načine odmora za sve generacije.

Veliki Backi kanal Sombor
Foto: Srđan Caha; www.kajakrent.rs

rtv.rs

ПретходниTragedija na Dunavu kod Apatina
СледећиRY X je prvo veliko ime ovogodišnjeg Terminala!

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.