Геронтолошки центар у Сомбору након четири деценије у новом руху

Фото: YOUTUBE/JORGAS doo

Захваљујући средствима Покрајинског сектретаријата за социјалну политику, демографију и равноправонст полова, Геронтолошки центар у Сомбору ће, након скоро четири деценије од отварања некада репрезентативног објекта, коначно, осавременити и реконстуисати зграду и прилагодити је корисницима.

Актуелни радови на сомборском геронтолошком центру најављују већ од јуна месеца квалитетнији живот најстајиријих суграђана, са бројним бенефитима прилогођеним њиховим потребама и навикама.

Боганка Јозиновић је другу годину у дому, теже се креће и похвално говори о актуелним радовима.

“Презадовољна сам јер видим све у будућности савршено, да не може бити боље. Брзо се ради и уредно и тачно”, казала је она.

“Биће нам олакшано кретање, лакши одлазак код медицинара и код службеника по потреби, затим на доручак, ручак и вечеру. Незгодно нам је било пролазити из једне зграде у другу. Људи су пресрећни што ће моћи лакше да се крећу јер је покривеност медицинарима 24 сата па могу лако отићи у свака доба. Људи су задовољни”, истакао је Милан Војводић, корисник и члан Управног одбора корисника услуга геронтолошког центра.

“Радујемо се заиста. Ко год прође поред геронтолошког требао би да окрене главу и каже “јао, како им је лепо, е, нека им је сада лепо”, сапштила је Велинка Ћурић, учитељица у пензији која услуге геронтолошког центра користи већ девету годину.

Реконстукција зграде је прва већа инвестиција од отварања установе осамдесетих година прошлог века. Планира се постављање лифта, проширење ресторана, доградња новог, намењеног грађанима са баштом, нова кухиња и вешерај.

“Изводимо радове на реконструкцији, доградњи и адаптацији једног дела нашег простора, спајају се две ламеле, правимо нови хол, топлу везу између две зграде. Кров изнад амбуланте је већ завршен, постављен је термоизоловани кров, спречили смо даља прокишњавања и оштећења на електроинсталацијама”, истакао је Зоран Дрча, директор Геронтолошког цента у Сомбору.

Геронтолошки центар у Сомбору је добио од ресорног министарства лиценцу за рад као и дозволу за проширење капацитета.

“Овим радовима и одлуком Министарства за рад, капацитет је проширен за још 50 места а наше је, као запослених у установама социјалне заштите да подигнемо квалитет услуге и да се бринемо о тим људима”, нагласио је Дрча.

Вредност радова је 36,5 милинона динара, а новац је добијен по конкурсу Покрајинског сектретаријата за социјалну политику, демографију и равноправност полова.


ПретходниЧас фудбала у Основној Иван Горан Ковачић – Станишић
СледећиОбележен је Светски дан дечје књиге

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.