Gimnazija najavila tri nova specijalizovana odeljenja

Gimnazija Veljko Petrović predstavila je rezultate prijemnih ispita kao i uspehe srednjoškolaca na proteklim takmičenjima.

Prijemni ispit iz matematike održan je u nedelju, 9. maja. Na ispitu je učestvovao 32 kandidata, a od toga 31 kandidat je položio ovaj ispit. Prema oceni profesora, ovakav rezultat dokazuje uspešnost priprema koje organizuje Gimnazija uz podršku Centra Planeta i Grada Sombora. Nadležni u gimnaziji ističu da će konačna rang lista za upis na IT smer biti poznata nakon bodovanja uspeha u osnovnoj školi i bodovanja rezultata na završnom ispitu. Nažalost, objašnjavaju, samo 20 učenika će uspeti da upiše ovaj smer za narednu godinu.

Prijemni ispiti iz geografije i istorije održani su u nedelju 16. maja. Na ispitu iz geografije učestvovalo je sedam, a na ispitu iz istorije osam kandidata. Svi kandidati su položili prijemni. Potvrdu granskog sportskog saveza priložio je 21 kandidat koji se prijavio za sportsko odeljenje. – Na osnovu ovih podataka možemo očekivati da naredne školske godine u Gimnaziji budu oformljena sva tri specijalizovana odeljenja – ističu iz škole.U prethodnom periodu predstavnici Gimnazije, osvojili su visoke plasmane na takmičenjima.

Na okružnom nivou Književne olimpijade koja je održana 25. aprila, najveći uspeh ostvarili su Jovan Perić u kategoriji četvrtih razreda i Ivana Lovrić u kategoriji trećih razreda koji su dobili prve nagrade. Dr Snežana Klepić i Jasmina Radenković Šolaja mentorke su nagrađenih učenika.  Druge nagrade u kategoriji četvrtih razreda osvojili su Mina Vukelić i Veljko Aleksić sa mentorom Milicom Miličević, kao i Sara Rokvić čiji mentor je Snežana Klepić. Drugi plasana osvojila je Jelena Đaković, učenica trećeg razreda. Treće mesto na ovom takmičenju su osvojili Jelena Božić, Teodora Sadžak i Uroš Delić.
Okružno takmičenje iz stranih jezika, održano je 8. maja.

Sara Rokvić i Saša Lukić plasirali su se na republičko takmičenje iz engleskog jezika.

Međuokružno takmičenje iz atletike, održano je 13. maja u Novom Sadu. Reprezentacija Gimnazije ostvarila je, ističu iz škole, tradicionalno odlične rezultate. Muška ekipa u sastavu Mihajlo Katanić, Mihailo Štork, Nikola Boca, Aleksandar Negovanović, Stefan Marić, Bojan Kostić Miloš Maksimović i Nikola Stanković osvojila je prvo mesto. Tamara Milović, Nikolina Šarčanski, Jana Vranić, Teodora Rodić, Tara Gojković i Bojana Vujasinović osvojila je drugo mesto. Pojedinačna prva mesta su osvojili: Tamara Milović i Mihajlo Katanić . Drugoplasirani bili su Jana Vranić i Boca Nikola.

Petar Marković imao je najviše uspeha na okružnom takmičenju iz istorije. On je osvojio drugu nagradu i plasman na republičko takmičenje. Njegov mentor bila je Danijela Pešut. Treću nagradu i plasman na republičko takmičenje u kategoriji trećih razreda osvojila je Jelena Đaković kojoj istoriju predaje Zoran Mladenović.Prvu nagradu i plasman na republičko takmičenje, iz predmeta Srpski jezik i jezička kultura, osvojila je Ema Glumac, učenica trećeg razreda.

sara.mikić @ SoInfo.org

ПретходниRok za prijave opština za zamenu stolarije ističe danas
СледећиIZGRADNJA GASOVODNE MREŽE U GOGAMA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.