GP Bački Breg: Veći intenzitet putnika, špic vikendom

prelaz-backi-breg

U zapadnobačkom okrugu se prelazak iz Srbije u Mađarsku odvija na graničnim prelazima Bački Breg- Hercegsanto, Rastina – Bačsentđerđ, a intenzitet putnika je mnogo veći kako je Mađarska 26. juna dozvolila da se prelazi koriste kao tranzitni. Ekipa RTV-a posetila je granični prelaz Bački Breg i proveravala ima li gužve radnim danima za putnički i teretni saobraćaj.

Za deset dana je na graničnom prelazu Bački Breg, između Srbije i Mađarske prošlo preko 20.000 putnika, najveći špic je vikedom, kažu na ovom graničnom prelazu i dodaju da je primetano povećanje ulaska stranih turista, kao i onih kojima je Srbija tačka za odmor na biciklistčkoj ruti do Grčke ili Rumunije – Crnog Mora.

“Krenuo sam iz Graca u Austriji, bio sam na Balatonu, a moj cilj je da biciklom dođem do Crnog Mora. Na putevima nema gužve, svakog dana pređem oko 100 kilimetara, a imam PCR test za ulazak u druge države. Na putu sam već sedam dana, prešao sam oko 600 kilometara, a prvi put sam u Srbiji i tražim smeštaj”, kaže Hajnc iz Austrije.

“Idem od Austrije do Konstance na Crnom Moru, a to je vožnja od 1.750 kilometara. Vakcinisan sam i ovo je izaov za mene, provešću neko vreme i u Srbiji”, dodaje Franc iz Austrije.

“Putovanje je prošlo dobro, nema gužve, a ja idem kod porodice u Šabac. Niko mi nije tražio PCR, a preležao sam koronu, tako da verujem da problema neće biti”- ističe jedan od putnika koji ide prema Šapcu.

“Već petnaest godina koristim ovaj granični prelaz i nikada mi nuišta nisu tražili u EU, a nema ni gužve na putevima”- kaže jedan od putnika na GP Bački Breg.

Dnevno iz Srbije prema Evropskoj uniji sa ovog graničnog prelaza izađe oko 100 teretnih kamiona.

Željko Prosenica, šef CI Bački Breg: “Za ulazak u Mađarsku za tranzitne putnike na prelazu ne traže ništa, osim pasoša – do 30 kilometara. Ukoliko neko ide dalje, traže PCR ili vakcinaciju. Za ulazak kod nas se traži negativan PCR ili dokaz o imunizaciji. Ljudi dolaze na godišnji odmor i imamo dosta tranzitnih putnika iz Turske”.

Na GP Bački Breg kažu da se tokom vikenda, kada su gužve mnogo veće, kao alternativan može koristiti i Rastina od 7 do 19 časova.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниKatamaran na Bajskom kanalu
СледећиGRADI SE BICIKLISTIČKA STAZA NA STAPARSKOM PUTU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.