GRAD SOMBOR OBELEŽAVA „EVROPSKU NEDELJU SPORTA“

Foto: sombor.rs

Grad Sombor drugu godinu za redom obeležava „Evropsku nedelju sporta“ od 23. do 30. septembra , uz podršku Olimpijskog komiteta Srbije i tehničku realizaciju Sportskog saveza grada Sombora i Sportskog centra „Soko“.

„Evropska nedelja sporta“ je inicijativa Evropske komisije kojom se promoviše sport i fizička aktivnost širom Evrope –  #BeActive. Sport i fizička aktivnost značajno doprinose zdravlju  i blagostanju građana Evrope, međutim nivo fizičke aktivnosti u Evropi trenutno stagnira i čak opada u nekim zemljama.  Evropska nedelja sporta je zajednički odgovor na ovaj izazov kao i poziv na akciju.

Tim povodom Grad Sombor svakog dana održaće određene sportske aktivnosti sa ciljem da animiraju sugrađane da se zainteresuju i uključe u aktivno bavljenje sportom.

Član Gradskog veća za oblast sporta, dece, omladine i zdravstva Antonija Nađ Kosanović istakla je da Sombor tokom cele godine nudi besplatne sadržaje sa ciljem da se deca i mladi bave fizičkom aktivnošću.

„Svakako Grad Sombor u tim aktivnostima i prednjači, jer preko Sportskog saveza grada Sombora, već godinama u nazad finansiramo besplatnu fizičku aktivnost za malu decu, takozvani Sportić gde želimo decu počev od treće godine života, pa sve do sedme, da uključimo u fizičku aktivnost, da razvijemo koordinaciju i da tako utičemo na njihovo celokupno zdravlje“ rekla je Nađ Kosanović.

Prvog dana obeležavanja „Evropske nedelje sporta“ u Somboru, na Gradskom kupalištu „Štrand“, održan je prikaz i obuka elemenata fudbala na pesku koju je vodio FK „Radnički 1912“, a u organizaciji Sportskog saveza grada Sombora održan je i čas sportske rekreacije za žene.

U narednim danima očekuju nas aktivnosti kao što su karate, odbojka, fitnes, fitnes, zumba, kajak, streljaštvo, biciklizam i rukomet, koje će se realizovati uz pomoć sportskih klubova sa teritorije Grada Sombora.

ПретходниBESPLATNA USLUGA ODVOŽENJA UGINULIH ŽIVOTINJA
СледећиSmrdibube od ovoga BEŽE kao đavo od krsta! Potrebna su dva sastojka

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.