ГРАД СОМБОР ОБЕЛЕЖАВА „ЕВРОПСКУ НЕДЕЉУ СПОРТА“

Foto: sombor.rs

Град Сомбор другу годину за редом обележава „Европску недељу спорта“ од 23. до 30. септембра , уз подршку Олимпијског комитета Србије и техничку реализацију Спортског савеза града Сомбора и Спортског центра „Соко“.

„Европска недеља спорта“ је иницијатива Европске комисије којом се промовише спорт и физичка активност широм Европе –  #BeActive. Спорт и физичка активност значајно доприносе здрављу  и благостању грађана Европе, међутим ниво физичке активности у Европи тренутно стагнира и чак опада у неким земљама.  Европска недеља спорта је заједнички одговор на овај изазов као и позив на акцију.

Тим поводом Град Сомбор сваког дана одржаће одређене спортске активности са циљем да анимирају суграђане да се заинтересују и укључе у активно бављење спортом.

Члан Градског већа за област спорта, деце, омладине и здравства Антонија Нађ Косановић истакла је да Сомбор током целе године нуди бесплатне садржаје са циљем да се деца и млади баве физичком активношћу.

„Свакако Град Сомбор у тим активностима и предњачи, јер преко Спортског савеза града Сомбора, већ годинама у назад финансирамо бесплатну физичку активност за малу децу, такозвани Спортић где желимо децу почев од треће године живота, па све до седме, да укључимо у физичку активност, да развијемо координацију и да тако утичемо на њихово целокупно здравље“ рекла је Нађ Косановић.

Првог дана обележавања „Европске недеље спорта“ у Сомбору, на Градском купалишту „Штранд“, одржан је приказ и обука елемената фудбала на песку коју је водио ФК „Раднички 1912“, а у организацији Спортског савеза града Сомбора одржан је и час спортске рекреације за жене.

У наредним данима очекују нас активности као што су карате, одбојка, фитнес, фитнес, зумба, кајак, стрељаштво, бициклизам и рукомет, које ће се реализовати уз помоћ спортских клубова са територије Града Сомбора.


ПретходниБЕСПЛАТНА УСЛУГА ОДВОЖЕЊА УГИНУЛИХ ЖИВОТИЊА
СледећиSmrdibube od ovoga BEŽE kao đavo od krsta! Potrebna su dva sastojka

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.