Grad Sombor obeležio 272. godišnjicu od sticanja statusa slobodnog grada

zupanija-tise-sombor

Istorijski događaj iz 1749. godine kada je carica Marija Terezija potpisala povelju kojoj je Sombor uzdignut u rang slobodnih i kraljevskih gradova, obeležava se kao Dan Grada Sombora.

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu, Grad Sombor je obeležio 272. Godišnjicu od sticanja statusa slobodnog i kraljevog grada. Tom prilikom gradonačelnik Sombora Antonio Ratković, uručio je zahvalnice za lica, organizacije, preduzeća i ustanove koje su dale nesebičan doprinos u prethodnoj godini i kao najvise priznanje Povelja grada Sombora.

“Naravno da nam izuzetno znači, naravno u ovoj godini kada Crveni krst obeležava 120 godina rada i postojanja gradske organizacije Crvenog krsta u Somboru.Koristim ovu priliku da se zahvalim našoj lokalnoj samoupravi,koja je uvek uz nas i koja nam je uvek podrška u radu,svim našim volonterima, koji su zaslužni za sve rezultate koje postižemo u našem radu,svim građanima Sombora ,koji su bili sa nama i pomogli nam da pomognemo svima onima kojima je pomoć u tom momentu bila potrebna”, rekla je Biljana Klipa, sekretar Crvenog krsta u Somboru.

Svečani kulturno-umetnički program povodom Dan grada Sombora posevećen je obeležavanju 280 godina uzgajanja kukuruza, 100-toj godišnjici od prvog posleratnog popisa i pominjanja monoštorskih Roma i veku od osnivanja Bunjevačkog kola.

Izvor: RTV (Bojana Radovanović)

ПретходниJokić obezbedio poklone osnovcima za Dan grada Sombora
СледећиPROMOCIJA KNJIGE „SOMBOR – SLOVO PO SLOVO“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.