Град Сомбор обележио 272. годишњицу од стицања статуса слободног града

zupanija-tise-sombor

Историјски догађај из 1749. године када је царица Марија Терезија потписала повељу којој је Сомбор уздигнут у ранг слободних и краљевских градова, обележава се као Дан Града Сомбора.

Свечаном академијом у Народном позоришту, Град Сомбор је обележио 272. Годишњицу од стицања статуса слободног и краљевог града. Том приликом градоначелник Сомбора Антонио Ратковић, уручио је захвалнице за лица, организације, предузећа и установе које су дале несебичан допринос у претходној години и као највисе признање Повеља града Сомбора.

“Наравно да нам изузетно значи, наравно у овој години када Црвени крст обележава 120 година рада и постојања градске организације Црвеног крста у Сомбору.Користим ову прилику да се захвалим нашој локалној самоуправи,која је увек уз нас и која нам је увек подршка у раду,свим нашим волонтерима, који су заслужни за све резултате које постижемо у нашем раду,свим грађанима Сомбора ,који су били са нама и помогли нам да помогнемо свима онима којима је помоћ у том моменту била потребна”, рекла је Биљана Клипа, секретар Црвеног крста у Сомбору.

Свечани културно-уметнички програм поводом Дан града Сомбора посевећен је обележавању 280 година узгајања кукуруза, 100-тој годишњици од првог послератног пописа и помињања моношторских Рома и веку од оснивања Буњевачког кола.

Извор: РТВ (Бојана Радовановић)


ПретходниЈокић обезбедио поклоне основцима за Дан града Сомбора
СледећиPROMOCIJA KNJIGE „SOMBOR – SLOVO PO SLOVO“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.