GRADI SE BICIKLISTIČKA STAZA NA STAPARSKOM PUTU

biciklisticka_staza_sombor

GRADI SE BICIKLISTIČKA STAZA NA STAPARSKOM PUTU, VREDNOST RADOVA 18 MILIONA DINARA.

Gradonačelnik Sombora Antonio Ratković i članovi Gradskog veća Miroslav Kovačić i Sava Dojić obišli su danas radove na izgradnji biciklističke staze na Staparskom putu.

Nova biciklistička staza gradi se od raskrsnice Staparskog puta i Venca Stepe Stepanovića do raskrsnice sa Prvomajskim bulevarom, u dužini od 806 metara i širine dva metra. Radove u vrednosti od 17.832.248,43 dinara finansira Grad Sombor, a izvođač je „Džimi commerce“ doo Prigrevica sa podizvođačem „Signal“ doo.

Gradonačelnik Ratković je u izjavi za medije istakao da lokalna samouprava planira da nastavi sa izgradnjom novih biciklističkih staza u Somboru.

Pre dve godine smo završili analizu svih biciklističkih staza, kako postojećih, tako i mogućnost za izgradnju novih biciklističkih staza na teritoriji grada Sombora. U saradnji sa Saobraćajnom policijom, ustanovili smo najkritičnije lokacije, gde je bilo najviše saobraćajnih nezgoda sa biciklistima i odlučili smo se da u ovoj godini krenemo upravo sa izgradnjom ove deonice. U ovoj godini projektujemo i nastavak ove biciklističke staze od Prvomajskog bulevara do Vašarišta, a od Vašarišta do „Agrosaveza“ imamo već kompletno spremljenu projektno-tehničku dokumentaciju, kao i za Vojvođansku ulicu. Trudićemo se da svake godine izgradimo bar po jednu biciklističku stazu, s obzirom da je Sombor grad biciklista i da je svakako bezbednost svih naših učesnika u saobraćaju, pogotovo biciklista od apsolutnog prioriteta za sve nas. Rok za izvođenje ovih radova je 55 radnih dana, očekujemo da će radovi biti izvedeni u roku i da će ova biciklistička staza koristiti svim Somborcima, rekao je Ratković.

ПретходниGP Bački Breg: Veći intenzitet putnika, špic vikendom
СледећиU SAOBRAĆAJKI KOD PRIGREVICE POGINUO MLADIĆ, DEVOJKA TEŠKO POVREĐENA

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.