GRAĐANI KOJI SA SVOJIH POSEDA NE UKLONE AMBROZIJU BIĆE SANKCIONISANI!

ambrozija_

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine Gradske uprave grada Sombora apeluje na sve građane i poljoprivredne proizvođače grada Sombora i naseljenih mesta da uklone ambroziju na svojim posedima i parcelama, s obzirom na činjenicu da je veliki broj građana alergičan na polen ambrozije, kao i da se broj lica koja su alergična na polen ambrozije iz godine u godinu povećava.

Cvetanjem ambrozije polen se rasprostire vazduhom i šteti zdravlju velikog broja građana, te je neophodno redovno održavati zelene površine i suzbijati ovu korovsku biljku.

Ambrozija se može uništavati hemijskim sredstvima zajedno sa ostalim korovom, ili mehaničkim putem: čupanjem i košenjem. Čupanje se preporučuje iz korena, a košenje što bliže zemlji, kako ne bi ostali izdanci koji mogu opet da izrastu.

Odeljenje za poljoprivredu i zaštitu životne sredine, odnosno poljočuvarska služba i Odeljenje inspekcije i komunalne milicije vršiće redovnu kontrolu na terenu, a protiv lica koja nisu uklonila ambroziju sa svojih poseda biće primenjene propisane mere.

Izvor: sombornjuz.rs

ПретходниSrbija ovacijama dočekala zlatne košarkašice
СледећиNataša i Vladimir iz Sombora šampioni Srbije u latinoameričkim plesovima

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.