Građani podeljeni po pitanju zatvaranja škola

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u javnosti se poslednjih dana polemiše da li treba zatvoriti škole i potpuno preći na onlajn nastavu, a građani Beograda koji su govorili za Tanjug po tom pitanju su podeljeni.

Dok su jedni izričitog stava da bi obrazovne ustanove trebalo zatvoriti, drugi smatraju da đaci treba da idu u škole, jer one nisu rizična mesta za širenje virusa, a ima i onih koji nisu sigurni šta je najbolje rešenje.

Među njima je i Matilda Stupar koja svoju dilemu šta je najbolje objašnjava time što se od nadležnih može čuti da su najmanje šanse da deca obole od korona virusa, dok sa druge strane u pojedinim zemljama ima dosta zaraženih među najmlađima.


„Nisam sigurna da li škole treba zatvoriti i na koji period. Stvarno više ne znam ni da li da šaljem svoje dete u vrtić, ali svakako je teško funkcionisati kada su deca sve vreme kod kuće i to uskladiti sa poslom i drugim obavezama“, rekla je Stupar.

Blagica, majka devojčice, smatra da bi škole trebalo zatvoriti zato što se, kako kaže, epidemija korona virusa širi i to najviše u tim ustanovama.

Njen stav je da bi trebalo zatvoriti i osnovne i srednje škole, ali i obdaništa.

Sa druge strane, jedan sugrađanin smatra da obrazovne ustanove nisu rizična mesta za širenje virusa što se, dodaje, pokazalo u prethodnom periodu.

Mišljenja je da bi deca trebalo da idu u školu, uz poštovanje propisanih mera, kao i do sada.

Sličnog stava je Vesna Stojković koja kaže da je za decu bolje da nastavu pohađaju u školi, družeći se sa vršnjacima, a ne da budu kod kuće i ostanu nesocijalizovani.

Iako joj deca nisu školskog uzrasta, Jelena Ožegović predlaže da bi obrazovne ustanove, zbog naglog povećanja broja zaraženih korona virusom, možda trebalo zatvoriti na određeni period.

„Možda bi ih trebalo zatvoriti na određeni period, da vidimo šta će biti, pa ih onda postepeno otvarati“, rekla je Ožegović.

Smilja Delić, predstavnica starije generacije, kaže da bi škole trebalo zatvoriti kako bi se rasteretio gradski saobraćaj.

„Glavni uzrok širenja korone je preopterećenost gradskog saobraćaja, a ne same škole“, dodala je ona.

ПретходниObuka tkanja za žene u Somboru
СледећиTrodnevna žalost u Srbiji i Republici Srpskoj zbog smrti patrijarha Irineja

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.