GRADSKE ULICE U LOŠEM STANJU, A PUT NA „ŠEBEŠFOKU“ REKONSTRUISAN U REKORDNOM ROKU

rekonstrukcija-puta-sebesfok

Može se reći u rekordnom roku, za svega dvadesetak dana od kako su predsednik Skupštine grada Sombora Zoran Rus i član Gradskog veća za oblast poljoprivrede Boris Bulović najavili da je u planu sanacija najugroženijih delova puta u vikend naselju „Šebešfok“, rekonstrukcija je završena.

Sam kraj radova su ispratili oni koji su rekonstrukciju i najavili, odnosno predsednik Skupštine grada i član Gradskog veća za oblast poljoprivrede. Tom prilikom je istaknuto da je sanacija puta urađena zahvaljujući dobroj saradnji Grada Sombora i JVP „Vode Vojvodine“.

„Projekat rekonstrukcije puta u vikend naselju „Šebešfok“ samo je jedan deo zajedničke saradnje JVP „Vode Vojvodine“ i Grada Sombora, na projektima čiji je cilj očuvanje prirodnih resursa, kao i razvitak turističkih potencijala ovog kraja. U cilju revitalizacije jezera „Korlatoš“, podignut je nivo vode upumpavanjem vode iz kanala, a počeli su i radovi na izmuljavanju kanala Bezdan – Vrbas, na deonici kraj Sombora“, saopšteno je iz Gradske uprave grada Sombora.


Rekonstruisan put na „Šebešfoku“

Rekonstrukcija pomenutog puta je svakako obradovala ljude koji imaju vikendice na „Šebešfoku“, ali treba napomenuti da ovako brza realizacija kada je u pitanju sanacija puteva na teritoriji Sombora nije praksa. Dosta ulica u Somboru i dalje nemaju asfalt, iako stanovnici istih, godinama apaluju na nadležne da reše njihov problem. Jedna od takvih je Zanatska ulica, u vezi koje smo pitanja gradskim čelnicima poslali pre više od mesec dana, ali odgovore kada će biti asfaltirana, i da li je uopšte u planu za to, do danas nismo dobili.

Zanatska ulica

U još goroj situaciji su građani koji stanuju u ulici Boška Vrebalova u Gogama, koji od kako su sagradili svoje kuće „sanjaju“ da im grad naspe bar tucanik, kako bi se rešili prolaženja kroz blato i prašinu.

Ulica sa ovakvim i sličnim problemima u gradu ima ima dosta, a kada se svemu doda i katastrofalno stanje većine kolovoza u gradu koji su prepuni rupa, inače lepa vest da je put za „Šebešfok“ rehabilitovan i to u rekordnom roku, ostavlja gorak ukus kod mnogih Somboraca.

Kada su u pitanju oštećeni putevi u gradu, Sombornjuz je u ponedeljak, 27. septembra Javnom komunalnom preduzeću „Prostor“, kao upravljaču puteva uputio pitanje: kada će biti sanirana rupa na kolovozu u ulici Nikole Vukićevića, koja već duže vreme stoji i otežava saobraćaj? Odgovor još uvek nismo dobili, a nadležni su problem rešili tako što su na rupu stavili znak, jer je asfalt dobro napukao i stvorila se velika rupa koja je izuzetno opasna.

Ulica Nikole Vukićevića

Pošto je put oštećen baš na mestu gde je sa druge strane kolovoza parking mesto gde uglavnom ima parkiranih vozila, a pola trake je zauzela rupa, vozači moraju da budu izuzetno obazrivi kako ne bi oštetili svoje ili parkirano vozilo. Ovih dana neko je znak pomerio sa rupe na bankinu, tako da svi koji prolaze ulicom Nikole Vukićevića a ne znaju za ovu rupu, imaju velike šanse da dobro oštete svoje vozilo, a ništa manje nije opasno ni za bicikliste.

Ova ulica je inače „usko grlo“, jer je jednosmerna a izuzetno frekventna, što zbog škole koja se nalazi u blizini, što zbog blizine centra grada, pa je dostavna vozila često koriste.

Izvor: SomborNjuz

ПретходниIz Sombora izmešteno 600 ilegalnih migranata
СледећиOŠ „DOSITEJ OBRADOVIĆ“ UČESTVUJE U PROJEKTU „ULOGA UČENIKA U ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE“

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.