Gradski štab za vanredne situacije: Epidemiološka situacija ozbiljna

Gradski štab za vanredne situacije biće u stalnom zasedanju, a i dalje će pratiti situaciju u gradu. Moguće pooštravanje mera. Kontrolom utvrđeno da se pravna lica i preduzetnici (ugostiteljski objekti, trgovinski objekti, kladionice i dr.) ne pridržavaju mera i odluka.

Grad Sombor je na zvaničnom sajtu, uputio napomenu svim ugostiteljskim objektima da se pridržavaju donetih mera o radnom vremenu i merama prevencije, uz napomenu da će oni koji se ne budu pridržavali mera biti zatvoreni od strane nadležne inspekcije.

Takođe, svim licima koja su upućena na lečenje i izolaciju u kućnim uslovima u trajanju od 14 dana (lica kod kojih je testiranjem utvrđeno prisustvo virusa SARS-CoV-2, a kod kojih nije utvrđeno prisustvo nijednog simptoma ili znaka bolesti odnosno ispoljavaju se vrlo blagi simptomi), da se pridržavaju mera izolacije.

Kontrolu pridržavanja mere izolacije vršiće pripadnici organa državne uprave nadležnog za unutrašnje poslove.

Kako se navodi u nastavku dopisa, u skladu sa tim će eventualno biti i pooštravane mere ukoliko se postojeće ne pokažu dovoljno efikasnim (zabrana rada pijaca, zatvaranje kladionica, zatvaranje svih ugostiteljskih objekata i zabrana rada do daljnjeg i dr.), a krajnja mera je proglašenje vanredne situacije koje bi nepovoljno uticalo na privredu i ekonomiju grada – objavili su nadležni.

Štab za vanredne situacije Grada Sombora ukazuje da su za nepridržavanje propisane novčane kazne u iznosu od 50 hiljada do dva miliona dinara. To se pre svega odnosu na organizovanje procesa rada – održavanje fizičke distance, odnosno međusobnog rastojanja između dva lica od najmanje dva metra, kao i obaveznu upotrebu zaštitnih sredstava tj. maski, kako zaposlenih tako i korisnika.

Štab za vanredne situacije je naveo i da je potrebno da se građani pridržavaju prvenstveno mera lične zaštite, a zatim ostalih mera kojima jedino možemo izbeći dalje širenje zaraze.

Izvor: SOinfo.org @ savamajstor

ПретходниSprečeno krijumčarenje zlatne poluge na Horgošu
СледећиBlic: BURA ZBOG SAHRANE U BAČKOM BRESTOVCU

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.