Gradski štab za vanredne situacije Sombor

zupanija-tise-sombor

Pravna lica i preduzetnici ne pridržavaju se propisanih mera!

Gradski štab za vanredne situacije saopštio je da je kontrolom utvrđeno da se pravna lica i preduzetnici (ugostiteljski i trgovinski objekti, kladionice) ne pridržavaju mera i odluka koje su donete od strane Štaba za vanredne situacije Grada Sombora i Vlade Republike Srbije.

Između ostalog navedeno je da proces rada nije organizovan na način koji obezbeđuje održavanje fizičke distance, a ne poštuje se ni obavezno nošenje zaštitnih maski, kako od strane zaposlenih tako i od korisnika usluga.

Gradski štab za vanredne situacije će pratiti situaciju u gradu. Ukoliko se postojeće mere ne pokažu dovoljno efikasnim biće uvedene i nove mere kao što je zabrana rada pijaca, zatvaranje kladionica, zatvaranje svih ugostiteljskih objekata i zabrana rada, a krajnja mera je proglašenje vanredne situacije koje bi nepovoljno uticalo na privredu i ekonomiju grada, navedeno je u saopštenju koje je objavljeno na zvaničnom sajtu Grada Sombora.

U Somboru je obustavljen rad gradskih javnih kupališta (otvoreni bazen i „Štrand“) i drugih javnih kupališta na teritoriji grada Sombora.

Ograničen je rad ugostiteljskih objekata do 23 časa.

U objektima javne namene, preduzećima, ugostiteljskim i trgovinskim objektima obavezno je postavljanje dezobarijera i dezinfekcija ruku.

Izvor: RTV (Zlata Vasiljević)

PrethodniBlic: BURA ZBOG SAHRANE U BAČKOM BRESTOVCU
SledećiRoze jezero u Pačiru nadomak Bačke Topole šansa za turizam

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.