Granični prelazi Bački Breg i Rastina pravi izbor za putovanje


Sombor- Bački Breg i Rastina su jedni od alternativnih graničnih prelaza prema Mađarskoj, naročito u vreme gužvi na Horgošu i Kelebiji. Zadržavanja na ovim prelazima nema, pojačan intenzitet očekuje se tokom narednog vikenda.

Ovih dana na graničnim prelazima gužve su i višesatna čekanja. Na prelazu Horgoš i Kelebija za ulazak u zemlju čeka se i do 40 minuta a na teretnim terminalima do 3 sata.

Na alternativnom prelazu kod Bačkog Brega nema čekanja.

“Tranzitiranje putnika je pojačano u doba turističke sezone. Od 15. juna, kada kreće pojačani promet, protranzitiralo je oko 80 000 putnika, što znači oko 15 % više u odnosu na prošlu godinu. Pojačan je promet putnika, državljana Turske, obzirom da oni traže alternativne pravce da bi izbegli gužvu na prelazima Horgoš i Kelebija“, istakao je Aleksandar Jež, komandir stanice granične policije Bački Breg.

Na samo 25km od Sombora, od aprila 2018, od 7-19h radi i malogranični prelaz Rastina na kojem je putnički promet slabijeg intenziteta.

“U letnjem periodu verovatno će, kao i u periodu turističke sezone, putnički promet biti pojačanog intenziteta ali svakako manjeg intenziteta nego na većim graničnim prelazima!“, objasnio je Aleksandar Jež, komandir stanice granične policije Bački Breg.

Očekivane letnje gužve i smena turista upućuju sve više vozila na alternativne granične prelaze.

“Slušao sam radio i kažu da je velika gužva zato drugi put prelazim ovde jer je lepo, opušteno, nema gužve i srećni smo što prelazimo bez stresa“ istakao je Saša Gabrijel koji putuje za Švajcarsku.

“Prelazimo na ovaj prelaz jer je bliže. Ovde su izuzetno ljubazni, i policija i carinici, nema zadržavanja. Rade brzo svoj posao i najrađe se opredeljujem za ovaj granični prelaz!“ kaže Atila Jožef.

Kojim putem putovati slobodan je izbor, ali kada je o graničnim prelazima reč, čini se da su prelazi Bački Breg i Rastina, naročito u vreme letnje turističke sezone, pravi izbor.

rtv.rs


OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.