Hor osvojio zlatnu medalju na međunarodnom horskom takmičenju

Na XIX horskom festivalu „Majske muzičke svečanosti“, koji se održao od 16. do 18. oktobra 2020. godine u Bijeljini (Republika Srpska, Bosna i Hercegovina), Hor Pedagoškog fakulteta u Somboru pod dirigentskom palicom prof. dr Biljane Jeremić osvojio je zlatnu medalju (100 bodova) u kategoriji F. Hor su pripremale prof. dr Biljana Jeremić i saradnica u nastavi Miona Ilić.

Stručnost profesorke dr Biljane Jeremić, njena dugogodišnja dirigentska praksa i posvećenost Mione Ilić i članova hora doprineli su da budući učitelji i vaspitači dosegnu izvanredne izvođačke visine, što je potvrđeno i ovom nagradom.

Ovogodišnji tradicionalni Festival se zbog pandemije virusa COVID-19 održao u izmenjenom terminu i formatu (onlajn). Učestvovali su horovi iz Poljske, Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, a u različitim kategorijama ukupno se takmičilo 38 horova.

Kao i prethodnih godina, Festival je organizovalo Srpsko pjevačko društvo „Srbadija“, koje je svojim ugledom i brojnim međunarodnim nagradama uspelo privući renomirane horove i najuglednije dirigente iz sveta horske muzike.

ПретходниEpidemiološka situacija nepovoljna
СледећиRazličite generacije i zanimanja u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu u Staparu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.