Horgoš: Migranti u mešalici za beton

Цариници су у сарадњи са полицијом 13. јула 2020. године на прелазу Хоргош спречили покушај четворице миграната да илегално пређу преко границе скривени на рискантним местима: у мешалици за бетон, али и испод камионске приколице.

Оба случаја откривена су на излазној страни прелаза Хоргош током преподнева.

Цариници су прво открили покушај једног Авганистанца да границу пређе скривен испод приколице бугарског шлепера који је превозио текстил ка Немачкој.

Наиме, током паузе коју је возач правио на оближњој пумпи, мигрант се увукао у простор испод приколице мислећи да ће тако успети неопажено да пређе границу.

Захваљујући мобилном царинском скенеру, његов покушај је откривен, пошто се људска силуета у лежећем положају јасно видела на снимку.

То није био једини рискантан покушај миграната овога јутра на Хоргошу.

Наиме, свега сат времена касније цариници су се суочили са још једним необичним покушајем скривања, јер су се тројица миграната увукла у мешалицу за бетон.

Реч је о тројици Авганистанаца који су такође искористили одмор возача на пумпи да уђу у мешалицу коју је домаћи превозник транспортовао ка Немачкој.

Њихова је срећа да она није била активна, већ се радило о новој мешалици која је произведена у Србији и у деловима намењена извозу.

Поново је скенер имао пресудну улогу у откривању, јер би другачије било немогуће приметити мигранте.

Када су их на снимку скенера цариници видели у бубњу мешалице, одмах су се попели на товар како би их избавили из унутрашњости до сада незабележеног места скривања.

Извор: РТВ

ПретходниPostupak kontrole somborske uprave zbog luna parka
СледећиKONKURS za neobjavljen rukopis prve knjige za 2020. godinu

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.