Horgoš: Migranti u mešalici za beton


Carinici su u saradnji sa policijom 13. jula 2020. godine na prelazu Horgoš sprečili pokušaj četvorice migranata da ilegalno pređu preko granice skriveni na riskantnim mestima: u mešalici za beton, ali i ispod kamionske prikolice.

Oba slučaja otkrivena su na izlaznoj strani prelaza Horgoš tokom prepodneva.

Carinici su prvo otkrili pokušaj jednog Avganistanca da granicu pređe skriven ispod prikolice bugarskog šlepera koji je prevozio tekstil ka Nemačkoj.

Naime, tokom pauze koju je vozač pravio na obližnjoj pumpi, migrant se uvukao u prostor ispod prikolice misleći da će tako uspeti neopaženo da pređe granicu.

Zahvaljujući mobilnom carinskom skeneru, njegov pokušaj je otkriven, pošto se ljudska silueta u ležećem položaju jasno videla na snimku.

To nije bio jedini riskantan pokušaj migranata ovoga jutra na Horgošu.

Naime, svega sat vremena kasnije carinici su se suočili sa još jednim neobičnim pokušajem skrivanja, jer su se trojica migranata uvukla u mešalicu za beton.

Reč je o trojici Avganistanaca koji su takođe iskoristili odmor vozača na pumpi da uđu u mešalicu koju je domaći prevoznik transportovao ka Nemačkoj.

Njihova je sreća da ona nije bila aktivna, već se radilo o novoj mešalici koja je proizvedena u Srbiji i u delovima namenjena izvozu.

Ponovo je skener imao presudnu ulogu u otkrivanju, jer bi drugačije bilo nemoguće primetiti migrante.

Kada su ih na snimku skenera carinici videli u bubnju mešalice, odmah su se popeli na tovar kako bi ih izbavili iz unutrašnjosti do sada nezabeleženog mesta skrivanja.

Izvor: RTV

PrethodniPostupak kontrole somborske uprave zbog luna parka
SledećiKONKURS za neobjavljen rukopis prve knjige za 2020. godinu

OSTAVITE KOMENTAR

Napišite komentar!
Molimo Vas upišite ime

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.