„Хотел Београд“ 10. јула отвара Сомборски филмски фестивал

Cineplexx

Пројекцијом филма „Хотел Београд“ у режији Константина Статског са Милошем Биковићем и Дијаном Пожарскајом у главним улогама, 10. јула биће отворен Сомборски филмски фестивал, казала је за Танјуг Весна Шашић, директорка Културног центра „Лаза Костић“ у чијој се организацији фестивал одржава.

„Хотел Београд“ је своју премијеру имао 10. марта у београдском Сава Центру, а део екипе филма ће се први пут након премијере окупити баш у Сомбору.

Cineplexx Promenada

Шашић је напоменула да је идеју о покретању фестивала пре три године реализовала градоначелница Сомбора Душанка Голубовић.

„Сомбор је годинама уназад познат као град културе. Из градског буџета се издваја чак 9 процената за културне садржај у Сомбору. Наш фестивал доказује да је могуће организовати важну културну манифестацију ван главних градских центара у Србији“, казала је Шашић.

Она је додала да је пред љубитељима филма у Сомбору изузетан програм састављен од четири целине.

У главном програму биће приказано 5 филмова.

„Селекција VIP кинотека доноси нам три рестаурирана класична остварења из ризнице Југословенске кинотеке. Имамо и Панораму шведских филмова, али и програм Носталгија у којем приказујемо остварења који су настали у Сомбору или су њиховом стварању учествовали Сомборци“, казала је Шашић и додала да је ове године гост селектор програма Иван Карл.

У оквиру предфестивалског програма „Филмска парада“, биће приказани анимирани дечији филмови „Петар Пан и магична књига Недођије“ (среда, 8. јул) као и „Црвле: никад не лети сам“.

Улаз на све програме трећег издања Сомборског филмског фестивала је бесплатан, а филмови и пратећи програми ће се одржавати у Атријуму Градске куће, Кабареу Народног позоришта Сомбор, Дворишту Жупаније и на Тргу Светог Ђорђа.

Извор: Танјуг


ПретходниВелики потенцијал производње мака сведен на мале парцеле
СледећиРадници „Севертранса“ траже смену директорице: Нередовне исплате зарада, мобинг, дискриминација стално запослених

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.