Humanitarna izložba torti i kolača u Somboru

izlozba torti

U Domu učenika srednjih škola Sombor organizovana je humanitarna izložba torti i kolača i sve poslastice su donirane u humanitarne svrhe.

Više od 50 žena iz Sombora, Stapara, Koluta, Sonte i Stanišića pripremilo je kolače i torte koji su donirani somborskoj školi za osnovno i srednje obrazovanje sa domom „Vuk Karadžić“.

Tradicija humanitarne izložbe kolača i torti traje 26 godina, a u organizaciji Gradskog odbora Sombor Asocijacije žena Srbije.

„Tu su medenjaci, štrudlice, mafini, starinske oblabnde.Pripremili smo deset vrsta kolača, a u ovoj aktivnosti učestovalo je više žena iz Stapara i naravno žene iz kluba penzionera“, kazala je Jelena Amidžić iz Stapara.

„Pripremila sam domaću tortu, to je starinski recept, torta je od biskvita i orasa. Sa velikom ljubavlju smo sve ovo pripremali“, napomenula je Neda Rnjak iz Stanišića.

„Asocijacija žena Srbije je humanitarna organizacija koja se bavi i porodicom, ženama, decom i neguje patriotizam. Kolači će biti donirani deci bez roditeljskog staranja, koja su smeštena u ustanovama za to predviđenim, kao i školi Vuk Karadžić i domu Mika Antić“, mišljenja je predsednica GO Sombor-Asocijacija žena Srbije Jelica Polovina.

Sve učesnice izložbe potrudile se da pripreme što veći asortiman kolača, koji ne samo da su plenili ukusom, već i izgledom za mališane kojima su ove poslastice donirane.

Izvor: RTV (Vesna Milanović Simičić)

ПретходниEko-centar „Karapandža“ počinje sa radom
СледећиZoo vrt u Kolutu kod Sombora dom mnogim egzotičnim životinjama

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.