Humanitarni koncert „Somborci svome gradu“

Somborske orgulje koncert

Moćan zvuk poput huka morske oluje i tanan kao slavujev poj, kako je za somborske orgulje rekao jedan orguljaš, pod veštim prstima orguljašice Marije Družijanić, pratio je mlade umetnice Janu Jovanović sopran i Nataša Rašić, mecosopran na humanitarnom koncertu „Somborci svome gradu“ u Karmelićanskoj crkvi u Somboru.

„Instrument je jako inspirativan. To su orgulje koje imaju svoju istoriju i tradiciju, na žalost nisu baš u najboljem stanju i ne rade sa svojim punim kapacitetom a i kao istorijski spomenik su veoma važne!“ istakla je orguljašica Marija Družijanić.

Koncert orgulje Sombor

„Ova crkva je fantastična. Veliko je zadovoljstvo nastupati u njoj. Imali smo juče probu. Utisak je odličan. Izvešćemo čuveno delo od Pergolezija Stabat Mater koje je prigodno za ovaj perio godine!“ objasnila je Nataša Rašić, mecosopran.

„Želeli smo da baroknu muziku isto promovišemo pošto je to izuzetno bitno i u svetu se radi na tome. Naša velika želja je da se ove orgulje u crkvi obnove pošto imaju veliki istorijski značaj“, naglasila je Jana Jovanović, sopran.

U nameri da se još jednom skrene pažnja na kulturno istorijski značaj jednih od najvećih orgulja na Balkanu, u organizaciji Kulturnog centra Laza Kostić, mlade umetnice podarile su Somborcima nesvakidašnji koncert za pamćenje.

rtv.rs

ПретходниGCP Trofeja Sombora
СледећиBesplatna dvodnevna radionica za traženje posla prvi put u Somboru

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.