И то постоји: Ова друштвена мрежа своје кориснике одваја од рачунара


Браћа Салман и Шабан Хабиб, који стоје иза нове социјалне платформе ХеллоФриенд, желе да њихови корисници проведу више времена у оффлине свету, удаљени од малих и великих екрана.

Наиме, у креирању нове платформе водили су се резултатима истраживања по којима су један од разлога за то што се људи све чешће суочавају са депресијом и друштвене мреже, будући да људи нису направљени да се добро сналазе у онлине свету, већ су друштвене животиње којима је неопходно да припаднике своје врсте срећу и у стварном свету.

Управо због тога ХеллоФриенд није замишљен као типична друштвена мрежа, те уместо да креира пословни модел који кориснике држи испред рачунара, те других уређаја, нова платформа функционише тако што кориснике повезује онлине, да би их потом послала у реални свет и у интеракције које подразумевају сусрет лицем у лице. Мрежа функционише тако што се ХеллоФриенд корисници повезују са пријатељима, те старим и новим познаницима, као и на било којој другој социјалној платформи, да би се након тога преселили у стварни свет, у оквиру којег могу да организују сусрете, па чак и да монетизују активности и догађаје.

Догађаји се крећу у распону од оних једноставних, попут кућних забава, па све до организовања већих сусрета, и обухватају све оно што људска бића могу да раде заједно када су одвојена од своји уређаја. Највећа новина је у томе што ХеллоФриенд има и своју криптовалуту, која се лако замењује за физички новац, а коју корисници могу да уплаћују организатору догађаја, те на тај начин дају свој допринос.

Тако би ово могао да буде следећи корак у еволуцији друштвених платформи, будући да поред тога што ХеллоФриенд планира да се фокусира на интеракције у стварном свету, креатори тврде да ће донети револуцију и на пољу чувања приватности корисника, будући да не планирају да прикупљају и са оглашивачима деле корисничке податке, већ да платформу финансирају преко сопствене криптовалуте и накнада од донација које корисници буду уплаћивали за организовање догађаја.

Да би ова идеја била потпуно преточена у стварност неопходно је да платформа буде подржана блоцкцхаин технологијом, која ће омогућити како потпуно сигурно чување података, тако и функционисање ХеллоФриенд криптовалуте, а креатори су на добром путу да то у потпуности и остваре захваљујући партнерству са РЦхаин.

Извор: b92.net


Претходни“Ниво Дунава је толико низак…”
СледећиТреба вам бесплатни Ви-Фи? Ево неких метода како да дођете до њега

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.