I upis u srednju školu elektronski, putem Portala eUprava

Након услуга Електронски упис деце у предшколску установу и први разред основне школе, родитељима у целој Србији ће сутра и у петак 9. и 10. јула, на порталу еУправа бити доступна услуга Електронски упис у средњу школу.

Да би родитељ односно други законски заступник могао да покрене услугу, неопходно је да има креиран налог на том порталу, а услуга ће се налазити у делу Услуге-Образовање-еУпис у средњу школу и биће доступна од сутра у седам сати до петка у 15 сати.

Поступак уписа се одвија потпуно електронски, од попуњавања и подношења пријаве за упис до нотификације да је упис комплетиран, наводи се у саопштењу Канцеларије за информационе технологије и електронску управу.

Додаје се да није потребно да ученици и њихови родитељи односно други законски заступници долазе у школу ради уписа, нити да прилажу било каква документа.

Евентуално, уколико се у школи утврди да је неки податак потребно проверити, накнадно се може доставити одређени документ, о чему ће родитељи такође бити обавештени.

Као подршка родитељима односно другим законским заступницима који уписују децу електронски преко портала еУправа од данас, осмог јула, у 12 сати на броју телефона 011/ 7350 557 на располагању је контакт центар Министарства просвете, науке и технолошког развоја који ће бити отворен до краја другог уписног круга.

Иако се због безбедносних здравствених услова препоручује да се упис обави електронским путем, и ове године ће постојати могућност уписа ученика доласком у школу, наводи се у саопштењу.

У том случају је, додаје се, потребно да ученик или родитељ односно други законски заступник, уз попуњену пријаву приложи и сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању, као и уверење о положеном завршном испиту.

У току другог уписног круга, 13. јула од 7 до 15 сати ће такође бити доступна услуга Електронски упис у средњу школу.

ПретходниTRETMANI SUZBIJANJA KOMARACA IZ VAZDUHA 9. JULA
СледећиZašto je dr Božina otac Hitne pomoći u Somboru?

ОСТАВИТЕ КОМЕНТАР

Напишите коментар!
Молимо Вас упишите име

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.